Annecikk34 Kızlar hemoroid oldum 2 meme çıktı dışarı , 38+1 doktor Proctoglyvenol diye fitil verdi . Hemoroid olup normal doğum yapan var mı ? Yada hemoroid diye normal doğum yapamayan var mı ? Sıkıntı Yaşar mıyım geçmezse ?
smnrsmnr Annecikk34 bende hamilelikten önce vardı. Acı vs hiç birşey yok ama doğumda sıkıntı olur mu onu merak ediyorum bende
Asil_hatun Annecikk34 canm cerraha gorundunmu bende hemoroid saniyordum meğer catlakmis çıkan memede bekçi memeymis hamilelikte genelde catlak olur ona göre bir tedavi uygularsin
belmayamac Annecikk34 Ben de 30+4 teyim iki tane meme çıktı dışarı. Acıdan ve baharattan uzak duruyorum kabız ve ishal olmamaya çalışıyorum bi de iki günde bir kantaron yağı sürüyorum. Ben de senin gibi normal doğumda sıkıntı olur mu diye tedirginim ama sezeryan da olmak istemiyorum tabi yine de hayırlısı. Henüz doktoruma danışmadım bu durumu. Sorduğum tanıdıklar doğum masasına yatmadan önce poponu yatağa denk gelecek şekilde yerleştir boşlukta kalmasın dediler. Bi de anlayışlı merhametli bi ebeye denk gelirsek onlar da doğum sırasında anüse(popo çıkışı) elleriyle bastırıyorlarmış hemoroid dışarı çıkmasın diye hem de alttı tuttuğu için rahim daha rahat açılıyormuş doğum daha kolaylaşıyormuş tabi öyle ebeye denk gelir miyiz bilemem :)
Annecikk34 EzgiG smnrsmnr Bizden başka kimse hemoroid olmamış herhalde 😂😂 bir bizim mi totomuzda sorun oldu ya 😧
Serap-Yigit smnrsmnr bende vardı normal doğum yaptım. Doğumda çatı darlığından dolayı makat kesildi dikildi. Onun ağrısını yaşadım o iyileşinceye kadar. Ondan sonra normal zamanlardaki gibi ağrı oldu. Şimdi yine hamileyim ara ara çok ağrım oluyor
EzgiG Annecikk34 😂😂😂 benim hep vardı tedavi olamadan hamilelik olunca kaldı ben ameliyat boyutundayım 😅
Serap-Yigit Annecikk34 ya olur mu öyle şey. Hepimizin poposu aynı 😂 bende de meme var makatta. Normal doğum yaptım. Bekarken başladı hemoroid bende. Bir sıkıntı yaşamadım. Sadece doğumda çatı darlığından dolayı makat kesilip dikildiği için onun ağrısını yaşadım. Oğlum 8 yaşında artmadı hemoroid ağrım. Eskisi gibi aynı
kayaa0 Asil_hatun nasıl başa çıktınız çatlakla. Ameliyat olmayı düşünüyorum artık psikolojik olarak bile mahvetti beni senelerdir var ara ara tekrarlıyor yıldım resmen
Asil_hatun Annecikk34 ılık suyun içine oturmanı öneririm önce suda yarım saat kadar otur daha sonra krem fitil ne verdiyse onu kullan iyi gelir ama her fitili kullanmadan önce muhakkak ılık suda otur çok faydası olur ben öyle kurtulmuştum
hulyaca Annecikk34 benim normal doğum sonrası olmuştu. Psikolojim aşırı bozulmuştu Hem hemoroid hem makat çatlağı vardı. Kremler fitiller kullandım da geçti ama şimdi tekrardan 19. Haftalık hamileyim. Korkuyorum açıkçası aynı şeyler yaşarım diye 🥲 bir de normal doğum sonrası 4 ay kanızlık sorunu yaşadım. Sürekli zeytinyağı içtim. Kayısı yedim. 4 litre su içtim falan. Ay ne günlerdi 🫠 şimdi de kabız olurum korkusuyla suyu bol içiyorum
Annecikk34 EzgiG doktor onuda söyledi doğumda olabiliyor iyice dışarı çıkabiliyormuş , kalıcı olabilirmiş artık ameliyat gerekirmiş. İnşallah öyle bir durum yaşamam :(((
Serap-Yigit Annecikk34 travmatik bir doğum yaşadım. Makat tamamen kesikti uzun süre büyük tuvalete gidemediğim için ağladım. Maalesef çatı darlığı makatı da etkiliyormuş. Kuzenimin de aynı şekilde makat kestiler Almanya’da doğum yaptı o. Aylarca büyük tuvaletini tutamadı. Bende ilk bir kaç gün gaz problemi oldu tutamadım. Çok korktum tekrar ameliyat olacağım diye ama çok şükür geçti hemen