Sibelsisman Arkadaşlar merhabalar. Ben 29 haftalık gebeyim şehir dışına çıkacağım. Ancak uçak şirketi uçuş izni raporu istiyor . Aranızda daha önce alan varsa anlatabilir mi ? Nasıl alınıyor ve raporda tam olarak ne yazması gerekiyor?
Appayipyip Sibelsisman ben de 35.haftamda uçak yolculuğu yapacağım kadın doğum doktoruma söyledim böyle böyle diye. Gitmeden uğra hem gider ayak muayene yaparız hem de raporu veririm dedi. İnternetten baktım yolculupa çıkmasında sakınca yoktur vs. Gibi bir yazılı kağıt altında doktorun kaşesi imzası bir de hekimliğe kayıtlı numarası mı öyle bir şeyi yazıyormuş
Fatma-onal Sibelsisman ben geçen hafta yolculuk yaptım uçakla raporum olduğu halde kimse sormadı 😂 bende 29 haftalık hamileyim
Fundatercuman Sibelsisman Ben 32.haftamda aldım. Yani 2 hafta önce. Doktoruna gidip normal muayene oluyorsun doktorun gebeliğinde problem görmezse rapor veriyor sana o raporla havaalanında uçağına biniyosun
Sibelsisman Appayipyip ben internetten örneğini bulamadım varsa buraya atar mısınız bir baksam ben de 👍
acemianneee_31 Appayipyip bende yapmak istiyorum ailemin yanında doğurmak İçin ama otobusle yapıcam sizin kaç saat sürüyor ve sizin girme sebebiniz ney
Sibelsisman Fatma-onal inşallah bana da sormazlar çünkü takip eden doktorum izne ayrılmış bile özel hastaneler de vermediklerini söylediler r😂
mmihri Kaç haftalık gebe olduğunuz ve uçağa binmeniz için bir sakınca olmadığını yazan bir rapor. Bende almıştım ama hiç soran olmadı. Bide x-raylerden geçmeyin gebe olduğunuzu söyleyip o kadar.
BadoDe Sibelsisman Riske atmayın almazlarsa geri dönmek zorunda kalırsınız. Arkadaşlar açıklamış gebelik haftanızı ve uçağa binmek için bir sakıncanız olmadığını belirtiyor rapor. Doktorunuz eğer izne ayrıldıysa asistanı yardımcı olur. Hastane doktoruysa eğer siz yine doktorunuza belirtin olmadı onun adına başka doktor yardımcı olur yönlendirme yapabilir.
Appayipyip Sibelsisman canım google a hamileler için uçuş rapor yazıp görsellere tıklarsan bir kaç örnek çıkıyor başkalarının adı falan yazıyor diye buraya atmadım başımıza iş almayalım 😂 sen bakarsın oradam zaten max 36 haftaya kadar alınabiliyor 36 dan sonra doktor rapor verse de uçak almıyor. Bu arada aklında bulunsun anladığım kadarıyla raporu uçuştan önce max 7 gün önce almış olman gerekiyormuş galiba sen riske atma 1 veya 2 gün öncesinden al
Appayipyip acemianneee_31 aynı sebepten dolayı doğumumu memleketimde yapacağım nasipse ☺️ otobüs ile 8 saat uçak ile havalimanına gidişim ve havalimanında inip eve gidişim dahil 3.30-4 saat oluyor yarıya düşmesi bile beni için büyük bir şey çünkü araçta yarım saatlik yol bile gidince nefesim daralıyor belim falan çok ağrıyor daracık otobüste gerçekten dayanamayacağımı düşünüyorum
Appayipyip acemianneee_31 kaç haftalıksınız bir de ben de memleketimde değil İstanbul havalimanında ineceğim oradan otobüsle 1.30 saate memleketime gideceğim. Eğer haftanız ileride ve ağrılarınız falan varsa en azından memleketinize en yakın şehirdeki havalimanına falan bakabilirsiniz. Otobüsle kaç saat ki gideceğiniz yer
acemianneee_31 Appayipyip 35 haftalığım yakın havalimanı ile bile gitsem gene otobusle gitmiş gibi aynı saat olacak otobusle 8 saat
Appayipyip acemianneee_31 36 dan sonra uçağa almıyorlar zaten :( illa memlekette istiyorsanız otobüste çift koltuk alabilirsiniz de en güzeli özel araç tabii