Bsraemr Kızlar merhaba 🌸 Perşembe günü sezaryen doğum yapacağım, ameliyattan çıktıktan sonra ne yediniz içtiniz ve bunlar nasıl etki etti acaba? Kahve koydum çantama çok fazla tavsiye eden oldu fakat benim merak ettiğim konu geceden aç gideceğiz sonuçta sonrasında süt yapacak ne yenilebilir/içilebilir malum gaz yapmayan yiyecekler olmalı. Bu konudaki tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum 🤗
Yavrumu-beklerken123 Bsraemr Hastane yemeklerini yemiştim ,daha sonrası için doktor bilgilendiriyor zaten ne tarz yemekler yiyeceğinizi , yanımda Nescafe , bitter çikolata ,kayısı hoşafı götürmüştüm ve bol bol ılık su içtim
2bebe1gebe Bsraemr 2 sezaryan oldum kahve evet hem baş ağrısı hem gaz çıkışını kolaylaştırıyor ama yiyecek konusuna gelirsek şöyle ilerliyor Gazınızı çıkarana kadar sadece sıvı yani Su-kahve-hoşaf tarzı beslenebiliyorsunuz gazınız çıktıktan sonra sadece yiyecek olarak biskuvi yediriyorlar hoşaf kahve su vb ile yine en son büyük abdestinizi yapana kadar böyle gidiyo yaptığınız an normal çok katı olmayan gaz yapmayan yemekleri yemeğe başlabiliyorsunuz bana doktorum evet yiyebilirsin ama yinede 10 gğn kadar hamburger piizza falan ekmek tarzı şeyleri çok tüketme demişti
NiceNice Bsraemr ikinci sezaryenimi oldun 25 gün önce. Kayısı hoşafı içme sakın gaz yapıyor (kardeşimin eşime yaptı da lavman yaptırmak zorunda kaldı) onun yerine tatlı kırmızı elmadan hoşaf yapın onu için. Birde tel şehriyeden çorba yapabilirlerse sana ayaklandıktan 1-2 saat sonra onu iç ama şehriyeleri çok yoğun olmasın. Bisküvi yiyebilirsin demişlerdi bana. Yemeklerde pişmiş veya çiğ soğan yeme gaz yapar. Birde özellikle karpuz yeme kan sulandırıyor ya kanamanı arttırabilir dikkatli ol.
Minnosbaby Bsraemr valla canım ben bol bol su içtim ve yeşillik yiyordum humana yea var süt arttırıcı baya artmıştı sütüm
Bsraemr 2bebe1gebe teşekkür ederim, katı gıdaya izin verilmiyorsa hoşaf götürmek şart oldu kan şekeri düşer insanın o kadar saat açlıktan sonra
Eslem_1 2bebe1gebe hoşaf haricinde sadece kahve ve su tüketsek de gaz çıkıyor mu ?hoşaf hem hazırlamadım hem de içebileceğimi sanmıyorum şekerli olunca ☹️8 saate kadar açlık halsizlik vs olmuyor mu? NiceNice hoşaf için daha önce de birisi gaz yaptı yazmıştı ben de kararsız kalmıştım hoşaf götürmeyeceğim ama şeker vs düşerse ne yiyip ne içiyoruz acaba ameliyat sonrası?
2bebe1gebe Bsraemr size bağlı bir durum işte mesela ben ayağa kalktıktan 1 sonra yapabilmiştim yani sezaryandan 8 saat kadar sonra yemeğe başlamıştım ama yanımda yatan bayan taburcu olduğu dakika yapabilmişti o saate kadar hep sıvı şeyler içip biskuvi yiyebilmişti
Bsraemr NiceNice kayısı hoşafı çok önerilmişti ama gaz yapıyorsa sıkıntı 😒 teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🌸
Cansuu01 NiceNice ben de arkadaşıma az şehriyeli baharatsız tavuk suyuna çorba yapmıştım iyi geldiğini söylemişti :)
littlemiracle_ Bsraemr kayısı hoşafı gerçekten hem gaz hemde afedersiniz ama çok fena mideyi bozuyor uzak durun ben ve bebeğim kıvranmıştık
Bsraemr littlemiracle_ teşekkür ederim onun yerine önerebileceğiniz bir şey var mı peki yemek yiyebilirsin diyene kadar kahve ve bisküvi ile beslenmeliyim?
2bebe1gebe Eslem_1 şahsen hiç birinde içmedim sevmiyorum çünkü😂ağzıma bile sürmedim ilk doğumda çok açlıkla savaştım ama 2.de öyle çok acıkmadım çünkü ilkinde ilk korkuma ben geceden değil 1 gün çncesi resmen yemek yemeği kestim çorba içtim sırf hani sıkıntı olmasın diye ama 2.ye giderken gece 12ye kadar ful yedim içtim😂
NiceNice Eslem_1 sürekli serumla besleyecekler sizi açlık hissetmezsiniz korkmayın o konuda. Bisküvi yiyebilirsiniz denilmişti bana şeker düşmesin diye yiyebilirsiniz.
littlemiracle_ Mervee3831 olur tabiki bana kahve hoşaf ve bol bol meyve suyu içmem söylenmişti ama ben kahve icmeyi pek tercih etmedim baş ağrım olmadığı için kayısı hoşafı yerine kuru üzüm veya şeftali hoşafı da tercih edebilirsiniz hastaneden de veriyorlar zaten 2 gün boyunca 3 öğün hoşaf vermişlerdi yemeklerin yanında bana size de verirler belki
Mervee3831 littlemiracle_ bana doktorum kesin sezeryan yapacaqım demedi bebeğimin durusu transverz situs muş eger o pozisyondan dönmediyse carsamba alıcam dedi acaba acmı gidiyım her ihtımale karsı
littlemiracle_ Mervee3831 ama usg ile bakmadan önce tok olmak gerekiyor siz bence tok gidin doktorunuz ne yapacağını bilir tok olduğunuz halinde, eğer sezeryana karar verilirse