Nrsaytr Arkadaşlar merhaba. Gebelik sonrası merak rttiğim bir takım konulardan dolayı Happy kids uygulamasını indirdim. Orada bu araşar sıkça konuşulan bir konuyu sizlere de iletmek isterim. Devlet özel hastanelere doğum parası için belli bir kota koyuyormuş özel hastaneler bu kotanın üzerine çıkarsa şikayet ediyormuşuz ve fazla aldıkları parayı hastane bize geri ödüyormuş. Bunu yapan bir kaç arkadaş olmuş. Ben de Cibali sosyal güvenlik kurumu müdürlüğünü arayıp sordum. Kadının bana söylediğine göre hastanemin benden alması gereken tutar sezaryan için maximum 1100 tl civarındaymış. Normal doğum içinde 900 küsürlerde bişey dedi. Bu rakamın üzerinde bir para alırsa fauranızla beraber gelin bize başvurun dedi. Benim hastanem ise bu rakamların üstünde fiyat verdi. Ben de cibali sosyal güvenlik merkezine hastanenin fazla para istediğini söyledim. Şimdiden itiraz etsem olmaz mı dedim. Kadın da bana onlar sizden o parayı alırsa ancak o zaman bize gelip şikayet edin bizde hastaneden o parayı alıp size geri verelim dedi. Ben de yarın gidip hastanemle konuşucam. Eğer ki ısrarla benden fazla miltarda para alırlarsa doğum sonrası faturamla cibali sosyal güvenlik kurumuna başvurcam. Bence siz de bu konuda itiraz edin hastanenize. Çünkü hastane bize bu parayı geri vermezse sigorta hastaneye çok büyük para cezası kesiyomuş. Bu arada burdaki en önemli nokta şu: eğer hastaneniz ısrarla fazla para alırsa mutlaka ve mutlaka sizden aldığı para kadar fatura isteyin !!! Fatura almazsanız itiraz edemiyorsunuz. Hastane vergi kaçırmak için size düşük fiyatlı fatura verebilir. Bunu kesinlikle kabul etmeyin. Ne kadar öderseniz o rakamda fatura alın!
Nrsaytr Bu arada hastaneden hastaneye devletin koyduğu kota değişebiliyor sanırsam. Cibali sosyal Güvenlik kurumunu ğarayarak hastanenizin ismini söyleyerek sizden ne kadar alması gerektiğini sorabilirsiniz.