Masalinannesii Herkese merhaba öncelikle. Biraz uzun yazıcam hem sizleri bi konuda aydınlatmak hem de fikir almak istiyorum. Şu an 37 haftalık hamileyim ve tekrar herpes tip 2 oldum öncesine gelirsek hamile kalmadan bir ay kadar önce genital bölgede aşırı kaşıntı ve iç tarafta bir adet uçuk şikayetiyle doktora gittim. Alttan muayene etti ve mantar diyerek ilaç yazıp yolladı eve geldim ilaçları kullanmaya başladım ama gün geçtikçe uçuklar çoğalmaya başladı içinden dışına arka tarafıma kadar yayıldı iki gün içerisinde yumurtalıklarımın ve vajina dudaklarının deli gibi şiştiğinide farkettim dokunamıyodum bile. İşe gidemez yatıp kalkamaz tuvaletimi yaparken dişlerimi sıkmaktan kanatır hale gelmiştim. Farklı bi doktorun yolunu tuttum kadın muayene etti tahliller yapıldı vesaire herpes tip 2 virüs kaptığımı söyledi buna mantar teşhisi koyan doktorun kim olduğunu sordu. Yanlış teşhisten iyice ilerlemiş ben ne yürüyebiliyorum ne yatabiliyorum ne tuvalete gidebiliyorum bir hafta yattım ikinci doktorumun verdiği krem ve antibiyotik kuruttu hepsini lakin gelin görün ki şuan yine önceki kadar kötü olmamakla birlikte aynı şeyi yaşıyorum bugün doktorum bu şekilde normal doğumun mümkün olmayacağını bebek için ölümcül tehlikesi olduğunu söyledi ve sezaryen tarihi verdi. Şimdi öncelikle sizlere tavsiyem burda hep okuyorum her kaşıntısı olana mantar o diyip geçiştiriyosunuz yapmayın doktorlar bile bu hastalığı doğru düzgün teşhis edemiyo ve sonuçları gerçekten ağır olabiliyo gidin doktora görünün tatmin olmadıysanız farklı bi doktora daha gidin çünkü bu hastalığın tedaviside yok malesef. Asıl soruma gelirsem bu hastalığı yaşayan ve uçukları kuruduğunda normal doğum yapan var mı ? Çok uzun oldu farkındayım ama normal doğum istiyodum 15 gün sonraya sezaryen tarihi verdi doktorum birazda sezaryene daha yatkın bi doktor fikir verirseniz sevinirim hakkınızı helal edin .
Ruzgarr Masalinannesii benim arkadaşım geçen sene doğum yaptı.siz ne kadar geçti deseniz bile tekrarlıyor ne yazıkki.sezaryan oldu.zaten daha en başta doktoru kesin bir dille bu şekilde normal dogum tehlikeli demişti
Gizemada Masalinannesii evet bende çok araştırdım malesef yara aktif olmasa bile normal doğumda bebeğe geçme ihtimali çok yüksek ve zararı büyük bence riske girmeye gerek yok
BabyB Öncelikle çok geçmiş olsun 🙏🏻 Ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız umarım. Ben bu rahatsızlığı okuduklarımdan biliyorum yalnızca fakat normal Doğum için çok riskli olduğunu, rahimden geçiş esnasında bebeğe buluşabileceğini okumuştum. Bence riske atmaya asla değmez ama yine de bir doktora daha görünün eğer bu doktor sizi tatmin etmediyse.
Masalinannesii BabyB evet çok araştırdım dün gece hep aynı şeyler yazıyo vardır bunda da bi hayır diyip sezaryen olcam artık 🙏🏻
Masalinannesii CanSuuevet ne yazık ki sürekli tekrarlıyomuş yaralar aktif durumda olmasa bile virüs bölgede kalabiliyomuş riski göze alamıyolar sağlık olsun napalım nasıl sağlıklı gelecekse o şekilde olsun 🙏🏻
Masalinannesii Gizemada kesinlikle öyle. Kolay doğum için araştırma yaparken şimdi spinal mi epidural mi diye araştırıyorum kısmet böyleymiş napalım