mervee0606 Sevgili hamiş annelerim 11 haftalık gebeyim gün icinde en fazla 4 bardak su içiyorum fazla içemiyorum gebe kalmadan öncede su ile aram yoktu zaten ve bebişe zarar ederse diye korkuyorum bu konu hakkında bi önerisi olan var mı acaba ? 😔
Linasu21 mervee0606 benim sudan midem bulanıyor du çareyi şişeme limon atarak buldum 2 l bıle içiyorum😋
Suna_4414 mervee0606 benimde normalde asla su içme alışkanlığım yok doktor en az 3litre içeceksin diyince mecbur içiyorum uygulama indirdim sende dene bi unutmazsın bildirim gelince ben öyle alıştırdım kendimi Rabbim sağsalim kucagına almayı nasip etsin 🥰🙏
zamaneannesi80 mervee0606 canım bende senin gibi su ile aram yoktu.. şuan 19. Haftam bitmek üzere cam su şişesi aldım kendime 1 litrelik kafama dikiyorum 😂 gözümün önünde duruyor hep gözüm çarptıkça içiyorum öyle öyle alışkanlık oldu şimdi günde iki defa dolduruyorum onu
Nazendehanim mervee0606 valla suyu tatlandirmakmis yok uygulamaymis hikaye bunlar önemli olan o suyu içmek istemek hatırlıyorsun zaten ama buna rağmen icemiyorsun. Kendin ve bebeğin için düşüneceksin canım başka yolu yok ben de günde 2 bardak içerdim en fazla şimdi 15 haftaligim anca 2 litre içmeye yaklaştım
ozlem_d Ben büyük şişeler var ya 1.5 litrelik onlardan alıyorum. Bardağa doldurup içince az içiyorum bunu bildiğiniz dikiyorum tepeme. Hamileyken değil normalde de içmek lazım çokça ama daha yeni hamilesiniz alışkanlık haline getirirsiniz. Bir de içtikçe alışkanlık haline geliyo başta çok zorladım kendimi artık oturdu
mervee0606 Linasu21 Evet benim de midemi bulandiriyor ne yazik ki ama mecbur içmek zorunda kalıyoruz alışmam lazim sanırım 😊
Kar61 Suya elma dilimi, tansiyon probleminzi yoksa limon dilimi atarak tatlandıranilirisiniz. Bulunduğunuz ortamda devamlı şişeyle su bulundurun. Bitirmek için kendinizi şartlayın. Benimde aram yoktu , böyle böyle alıştırdım kendimi .
mervee0606 Suna_4414 Evet bana da öyle dedi doktorum ama hiç içmesem aklıma dahi gelmiyor garip bi durum denicem insAllah bende bir an önce alışırım çok teşekkür ederim 😊🤲🏻
mervee0606 zamaneannesi80 Sanırım bu duruma benimde kendimi alıştırmam lazım gebe kalmadan once de suyu hic aramazdım gebe kalınca mecbure kalır içerim diyodum ama yine aramıyorum kötü bi durum bende sürekli göz önünde tutayım o zaman çok teşekkürler 🤭😊
mervee0606 Nazendehanim Zamanla bünye alışıyor o zaman insAllah bende bir an önce alışırım çok teşekkür ederim 🤲🏻🤲🏻
findiklibadem mervee0606 ben günde 2 litre su içerdim çok dikkat ederek ona rağmen detaylı ultrasonda perinatolog üç yudum filan mı içiyorsun suyun çok az dedi bebek içerde azıcık su ile duruyormuş 4 litreye çıkarttım suyu hatta bazen 5 içiyorum 2 litrenin bir hamile için az olduğunu böyle öğrenmiş oldum :( belki yaz ayıdır diye böyle bilmiyorum
zamaneannesi80 mervee0606 aynen göz önünde durması daha iyi 😊yoksa aklına gelmiyor su içmeyen birinin 😂
Babytwo2 mervee0606 aynı senin gibiyim aşırı susamadan aklıma bile gelmez . A101 e gelen Cam şişe varya hani renkli kılıfı fln var ondan aldım nere gitsem yanımda taşıyorum İnan başka hiç böyle su içemezdim şişeden hele hiç sevmezdim ama cam oluşu hafif oluşunu sevdim 5 kez doldurmaya dikkat ediyorum . Bide maden suyu içmeye çalışıyorum günde 1 tane . Beyin gelişimi için iyi diyorlar .
Alparslanveannesii mervee0606 askim çok zarar veriyor ne yazık ki bende idrar yolu enfeksiyonu oldu ve geçen doktora gittim bebegin bobreginin bir tanesi aşağıda olduğunu söyledi ve su içmiyor musun dedi kahroldum günlerce ağladım. Ben öyle bir hata yaptım sen yapma. Şuan 2 lt su içiyorum. Doğuma 1 ay var umarım düzelir bebegim
Deletedmom2265 mervee0606 İçine az zencefil salatalık veya elma doğrayın soğuk içmeyi deneyin bardaktan pipetlede içebilirsiniz ilk zamanlar bende içemiyordum bu sistem 2 litreye zorlamıştım 😥
hukukcuanne_06 Yani kış olsa neyse ama yazın zaten su tüketimi artırılması gerekir hamile olunca bu daha da önem arz ediyor bebek için de kendiniz için de en az 3lt için zorlayın. Hem az kilo alımı oluyo suyu bol içince hem de vücut ödem tutması daha zor oluyo. Şifa olsun inşallah 😊