ardengunes ben her seferinde eğitim şart diyorum. Ama nafile...
12. Haftadan sonra karnınızda bulunan embriyoda kemikleşme başlar daha sonra ki haftalarda ceninleşir.12 de.
Karnınızda seğirme pıt pıt vs diye bahsettiğiniz şey uterusa giden büyük bir aort damarıdır. Buda karında özellikle sırt üstü uzanırken atma hareket hissi yaratır kumanda bırakırsanız dahi hareket eder. Ki zira rahminiz o zaman 12 cm bile değil ve kasıkla eş değerdir.
Buna annelik iç güdüsü derseniz anlarım ama bana kalkıp hareket seğirme vs demeyin. Cm’si küçük gramajlık bir canlıdan bahsediyoruz. Bilimsel olarak 20. İlk gebelikte 16-20 ki 16 da nadir hisseden vardır.
Muhammedamine size doğru yolu gösteriyor siz ısrarla kafanızın dikine gidiyorsunuz. Bi söz vardır bi insanı kandırmak onu kandırıldığına ikna etmekten daha kolaydır. Sizin bildiğiniz üzülerek diyorum ki yanlış. Bunu bir hemşire olarak değil bir vatandaş bir 27 haftalık gebe olarak diyorum şayet siz hareketleri 11-12 de ayırt ediyorsanız. Ben heykelinizi dikmeye hazırım.
Arkadaşın sorusuna gelince de 23 haftalarda dışarıdan dalgalanma görürsünüz.
Kapalı kutu olmayın azıcık okuyun okuduğunuzu anlayın ve tıbba kulak verin sirkeli suya oturmaya benzemiyor bu işler.