Binnaz Merhabalar hanımlr. 5+3 teyim yeni öğrendim. 2 ay önce hpv pozitif çıkmıştı ama siğil yoktu bu ara makatımda bir siğil farkettim. Acaba bu virüs olup da doğum yapan yada herhangi bir bilgisi olan var mı?
Htcnal Binnaz Vajinal doğum yapamıyorsunuz ,bebeğin enfekte olmamasi icin.Hamile iken siğil tedavisi olabiliyorsunuz . Siğiller dış genital bolgede oldugu gibi icerde de olabiliyor,baktırmanizda fayda var .
TeoMom Binnaz Bende de var canım ama bendeki hpv16 siğil olmayan cinsten doktorum duruma göre bakarız dedi siğil oluşumu yoksa normal bile doğurabilirsin dedi ama ben riske atmam istemem sezeryan doğumu tercih edeceğim bunun dışında hamileliğe bebeğe engel olan zarar veren bir şey değil canım
Binnaz Mervedez159 cinsel yolla bulaşırmış bende işk defa duyuyorum hayatımda. Tek eşliyim yani baika bir şey de olması imkansız
Mervedez159 Binnaz ozaman eşinden bulasmıs canım bunun baska acıklaması yok 🤷🏻♀️ Eşine suan guvenıyosan evlenmeden once bulasmıs olabılır esıne
atlasannesiiii Nilayse bizim doktorumuz baskılanmış bir enfeksiyonun stres sinir ve bir çok durumdan dolayı meydana gelebileceğini söyledi sadece cinsell yolla bulasmiyor. Topluma açık olan yerleri kullanmak bile bir bulaş riski
TeoMom Nilayse En güzel yol smear vermek canım smear için gittiğinde hpv testi de istiyorum dersin vajinadan sürüntü alıyorlar eğer 30 yaşın üstündeysen devlette ücretsiz yapıyorlar
atlasannesiiii atlasannesiiii hatta siğil icin tedaviler sonrası iyileşip tekrarlayan çok açıkçası yani cinsellikle bağlı değil sadece