Kızlar merhaba çok geç oldu paylaşım için, çok zor günler geçirdim, geçirdik ailemle.. (yazacaklarım biraz hassas asla hatırlamak istemiyecegim günlerdi Rabbim kimseyi o hastane kapısına düşürmesin 🙏) en son burda paylaşım yapmıştım korkuyorum ciğer geliştirici iğne yaptılar 24 saat sonra yine yapacaklar diye 🙏 Benim gebeligimin 30 Haftasında gebelik şekeri çıktığı için insülin başlattilar ondan önce ve sonraki süreçte her hafta perinatoloji uzmanı Dr tarafından takip ediliyordum, kadın doğumcu, dahiliye ve endokrin doktoru da beni takip ediyordu velhasıl herşey güzel ilerliyordu ama son hafta perinatoloji uzmanı doktor suyumun azaldığını tespit etti alttan sızıntı yok gün gün azaliyordu bana demişti ilerleyen haftalarda bebeğini almayı düşünüyorum dedi( çünkü içeride kalınca ne gibi riskler taşıyordu bir bir anlattı Allah kimseye göstermesin bebeğin enfeksiyon kapması herşeyden kötü ayları bulurdu kuvoz sureci 🙏) velhasıl 35. Haftamin içinde ciğer geliştirici yaptılar 17 haziran cuma günü 8.45 te doktorum suyun 4 cm indiğini söyledi ve kadın hep dusunceliydi Allah ondan razı olsun çokta ilgiliydi 🙏 ve bugün doğum olsun dedi ben zaten çok gergin ve korktuğum için bı şey diyemedim konuştuk baya acil kadın dogum servisi alttan muane edip çatı darlığına vs baksın ve dogumhanedekiler karar versin doğum şekline dedi.. annem yanımdaydı tamam dedik çıktık o ara eşimi aradım gelmesini istedim velhasıl beni doğumhaneye çıkardılar o kadar teslim olmuşum ki Rabbime hamd olsun hep dua ettim ve ağzımdan sürekli la ilahe illallah, Allahu Ekber tekbiri çıkıyordu 😢
Bu arada eahastanesinde doğum yaptım hiç dedikleri gibi herkesin aynı anda olduğu sancı odası felan yoktu , kocaman bı odaydi ve ebe burda normal doğum olursa bu odada olacak bebeğin kuvozu aklınıza gelebilecek herşey orda mevcuttu sessiz sakin bir yerdi velhasil Doğumhanedeki nöbetçi doktor geldi ve normal doğum olacağını söyledi annemde yanımdaydı iste bebeğin küçük olduğunu suyunun azlığını vs herşeyi biliyordu doktor annem lütfen sezeryan yapın dedi doktor dedi son ana kadar sezeryan önermiyoruz Allah’ın izniyle bı şey olmayacak dedi gerçekten çok yardımcı tatlı dilli bı adamdı. 10.30 gibi nst bağlı bı şekilde bekledim 2 3 saat annemde yanımda kaldı sonra annemi çıkardılar, benim hiçbir şekilde ne acilmam ne de sancım yoktu alttan fitil verdiler onunla sadece 1 cm açılma oldu o da yürüdüm baya sadcee ebe alttan muane edince canım acıyordu o kdr velhasıl 5.30 gibi Dr geldi ve bana normal doğum olmayacak o an apar topar olsun istemiyorum bide nst de bı kaç yerde bebeğin kalp atışı ve kan akışı yavaşlamış riske atamam yakının gelsin imza atsın sezeryan yapacağım dedi bu süre zarfında doktorum 4 5 defa odaya girip çıktı ilgiliydiler yani bana güzel kardesim korkma diyip beni rahatlatiyordu hiç ağlamadım kızlar hep tevekkül ettim eşimi görmemiştim onuda gördüm ne olur ne olmaz helallestim 😢🙏
Velhasıl beni sezeryana aldılar belimden iğne yaptılar herkes çok ilgiliydi ama işte kızlar verilmiş sadakam varmış verilmiş ekmek varmış benim önüme geldi herşeyden habersizdim 10 dk içinde bebeğim doğdu ama dogum gerçekleştikten sonra rahim kendini toparlıyormus kaslar kendini toparlıyormus benim rahmim kanama yaptı kızlar o an müdahale edildi ve 2 saat sürdü sezeryanım bebeğim 10 dk içinde 2 kilo 300 gram onu çıkarıp yana alınca gördüm hareket ediyordu daha yeni ağladım 😢 Anlatınca insan hayatının saniyeler içinde bitebilecegini kendimde gördüm ve anladım çok zordu kızlar Aileme hayati riskimin devam ettiğini söylemişler o an ailem neler neler yaşamış.. Allah kimseye yasatmasi n 😢🤲🏻bı anda sezeryanda artan kafa sayısını etrafta hızla gidip gelen telaslanan hemşire doktorları görüyordum ne olduğunu anlayamadım hep tekbir çektim hiçbir şey hatırlamıyorum yani.. velhasil çok anlattım normal odaya alınınca olanları anlatmak istemiyorum bebeğim 4 gün yenidoğan kuvezde kaldı şükürler olsun kızım çok güçlü bın Şükür 🌸🤲🏻🤍🤍🤍🤍🤍🧿🧿🧿 bebeğimi çıkardıktan sonra da doktorum beni taburcu etmiyordu bı turlu bı 4 günde benim taburcu surecim oldu şimdi evimizdeyiz Allah’a binlerce kez şükürler olsun rabbim o masada beni kızıma bağışladı onu da bana 🤲🏻😢😢😢😢🥺🥺🥺
Herkese çok çok dua ediyorum 🙏 bu süreci hiç yaşayan oldumu aranızda merak ediyorum Rahmin kanama yapmasını yani 🙏 Allah’a herkese şifa versin yarabbiiimmmm 🌺😢🤲🏻🤲🏻