Merve_tna amin canım çok sağol 💕canım bana da öyle dedi ebe suni sancı takarız açılma yeterli olmazsa dedi ama çok şükür açılmam çok hızlı ilerledi 41. haftada suyum azalmıştı hiç belirtim yoktu açılmam da 1cm o da zaten daha önce normal doğum yapan herkeste 1cm zaten olurmuş yani açılmam yoktu denebilir ben ilk doğumu suni sancıyla yaptım çok zorlandım ikinci doğumum tamamen kendi doğal sancımla yaptım arada çok fark var diye korkuyodum suni sancıdan ebe de oyüzden alttan bu fitili uygun gördü iyi ki de öyle olmuş çok şükür normal doğal sancıyla aynıydı dayanılır bişeydi belli aralıklarla gelip giden bi sancıydı ben memnun kaldım yani canım korkulcak bişey değil ikinci doğumu 5 saatte doğal sancıyla yapmıştım bu da 4 saat sürdü sancı şiddeti olarak aynıydı diyebilirim..aksam 8 de taktı 20 dk sonra zaten direk sancılar vurmaya başladı adet sancısından biraz şiddetli şekilde belli aralıklarla vuruyor doğuma yaklaştıkça şiddet ve aralığı artıyor inşallah sana da suni kalmaz benim gibi ama benim üçüncü doğum olmasının avantajı daha hızlı ilerledi açılmam ilk doğumsa farklı olabilir bi de herkese göre değişir açılma hızı bi de niye biraz daha beklemiyorsun 41 e kadar beklettiler beni