Dc_51 24 haftalık hamileyim. Dün doktor kontrolüm vardı.ilk başta Bebeğin karnın çevresi haftasına göre ileride gebelik şekeri falan olabilir hemen şeker yüklemesi yapmamız lazım dedi. Öğlen arasında araştırdım bu verilen içecek sıvı glikoz yani ham şeker, şeker zaten bilindiği gibi toksik bir madde. Bu içecekte icinldigi takdirde anneden direkt plesenta yoluyla bebeğe geçiyor. Bu miktar glikozu anne vücudu tolere edebiliyo ancak henüz pankreasi tam olarak gelişmemiş 600-700 gram bebek tolere edemiyo ve bu sıvı bebeğin tüm hucerelerini etkileyerek gelişimini bozuyor. Bu da doğduktan sonra bebekte kalp problemleri hatta sakatlığa bile neden olabiliyor. Canan Karatay hoca bunu çok güzel açıklıyor , araştırmanızı tavsiye ederim. Öğleden sonra bu endişelerimi doktora söyledim . Doktor ben öneriyorum eğer yaptırmadan bir daha bana gelme dedi. Ben şok oldum. Karın şişliği nasıl peki çok mu ileri düzeyde falan dedim. Şişlik degil kilo olarak fazla falan dedi.. o yüzden ben yaptığı düşünmüyorum…