Gulcandnrts sancının nereden girdiğini, doğumhanenin nasıl bir yer olduğunu, ıkınmanın nasıl birşey olduğunu, emzirmeyi ve ilk bebek tutuşunu vss. Bilmediğimiz için her doğumun da farklı şekilde gerçekleşmesi heyecanı arttırıyor. O özel anınıza kadar gözünüzü korkutmadan olumsuz hiçbirşeyi düşünmeden geçirirseniz o kadar pozitif bir doğum hikayeniz olur düşüncesindeyim. Doktora ve hastaneye güven çok önemli ama sonuçta olayı gerçekleştirecek olan sizsiniz.
‘ HypnoBirthing’ diye bir kitap var mümkünse o kitabı temin edebilirsiniz. Bir araştırma kitabı ama doğum öncesi ve esnası hakkında yapılması gerekenleri şekillerle anlatmanın yanı sıra eski usulde kadınların evlerde rahat doğumlar yapmalarını konu ediniyor. Beni çok cesarerlendirmişti herkes yapıyor beden neden yapamayayım demiştim. Hatta ananem evde doğum yaptığı için eski usul çömelme pozisyonunu yapıp böyle mi diye teyit almıştım 😂. Doğumda baya işime yaramıştı. olaya değil de sonuca odaklanmayı deneyin ve ne olursa olsun bu bir mucize. Normal sezaryen farketmez sağlıkla bebeğinize kavuşmanızı diliyorum 🌸