38+3’teyim.
Bugün kontrolüm vardı. Bebek 3600 olmuş, karın çevresi genişmiş. Ultrasonda bunu görünce doktor çatı muayenesi yapayım bi dedi. Çatım darmış. Bebek de kanalda değil bu arada ve hiç açılmam yok.
Bir de akıntım vardı, söylemiştim. Kendisi de gördü. Zaten bu şekilde normal doğurmasan daha iyi dedi. Antibiyotik verdi.
Ben de zaten artık doğurmak istediğimi, normal diye bi ısrarımın olmadığını söyledim. Pazartesi için sezaryen günü aldık. Ben de rahatladım yani ilk gebelik olduğu için o belirsizlik hissi vs korkutuyordu beni.
Sonra nst’ye girdim. Düzenli sancım çıktı. Yani hafif ağrım vs oluyordu ama sancı gibi hissetmiyordum hiç. Yanına gittim tekrar doktorun. Sancıların çok iyi, bu gece bile bi şeyler olabilir dedi. Düzenli sancı hissedersen, suyun gelirse hemen gel dedi.
E şimdi ben sezaryene hazırlanmıştım hani bebek iri, çatım dar, enfeksiyon var diye. E şimdi nasıl normal doğuracağım? O an heyecandan bu şekilde doktora soramadım ama sancı var, su vs de gelirse sezaryen ihtimali ortadan kalkıyor yani, değil mi?
Evdeyiz şimdi hafif sancım ve ağrım var ama düzenli hissetmiyorum bir de hafif geliyor yani daha acılı olması gerek diye düşünüyorum.
Düzenli sancı çıktıktan sonra hemen doğuruluyor mu var mı benim gibi olan yolda pazartesiye sarkar mı yine?
Ne diyorsunuz ya aşırı tedirginim.