melisaugtr 20 yaşında, aşırı mide bulantısıyla gittiğim hastanede dahiliye doktoru tüm karın ultrason istemişti, o ultrasonda kistlerim olduğu ortaya çıktı. O şekilde öğrendim pcoslu olduğumu. Doktor kg vermem gerektiğini söylemişti. Doğum kontrol hapına başladı. Ama o haplardan sonra hiç birşey düzene girmedi. Benim adet düzenim psikolojimden çok etkileniyordu. Hayatımda sorun yoksa gayet düzenli 28-30 günde adet olabiliyordum. Ama radikal bir değişim, bir üzüntü olmuşsa 50-60 güne çıkıyordu süreç. Evlendim, hiç korunmadım. Ovulasyon takibi yaptım. Hiç bir sonuç alamadım. 3 yıl eşimden ayrı yaşamak zorunda kaldım işlerimiz nedeniyle. Çok zor zamanlar geçirdim, son 6 ayda terapi aldım ve psikiyatrik ilaçlar kullandım. Sonra hiç beklemediğimiz bir anda tayinim çıktı ve o ay 122.7 kg iken hamile olduğumu öğrendim. Şuan 22+2deyim. Bence pcosta stres, üzüntü çok önemli. Eğer bunlar varsa önce bunları çözmeye çalışın derim terapi alarak yada psikiyatrist desteğiyle. Hayatı akışına bırakmaya çalışın. Umarım gönlünüzden geçen hakkınızda hayırlı olur.