Biraz uzun yazıcam kusura bakmayın günlerdir çok kararsızım.
Hamileliğimin başından beri normal doğum istiyorum yüksek kilodayım ve nedense sezeryan beni daha çok korkutuyo dikişler vs.
Doktorum da destekliyordu normal doğumu çok şükür sıkıntılı bi hamilelik geçirmedim hala da suyu kalp atışları kilosu normal. 38+4 oldum geçen hafta muayenede doktor çatın dar gibi açılma da yok ama normal doğum istediğin için daha vakit var belki açılman olur istersen bekleyelim dedi ben de 3 aydır düzenli yürüyorum bu hafta hurma, squat, merdiven inip çıkma, pilates topuyla hareketler gibi gereken çoğu şeyi yaptım fakat yine açılmam olmamış. Bebek 3 4 haftadır baş aşağı pozisyonda ama kafası daha yukarıda açılman da olmamış dedi. Şimdi ben sezeryana zorlamak istemiyorum ama normal doğum için riskleri anlatayım dedi işte sıkıntılı durumları anlattı bebeğin kakasını yutması, kilodan dolayı omzunun sıkışması, kesiğin çok olması gibi. Bi de kendisi 6sından 13üne kadar yokmuş. İstersen pazartesi aç gel alalım sezeryanla ama beklerim dersen normal gel nstye alırız dedi. Sonra nstye girdim her şey süper dedi. Kafamı karıştıran nokta şu oldu , birincisi normal doğumu kötü gibi anlattı tamam olabilecek risklerden bahsetmesi tabi ki iyi en azından neyle karşılaşırım bilmek açısından, normalde doktorumu seviyordum ama acaba diyorum kendisi olmayacağı için ve kendisi doğumu yaptırmak istediği için mi tatile çıkmadan sezeryan yapmak istiyor yani tam bayram haftası geldiği için mi şimdi normali kötülüyor. Geçen hafta çatı darlığı muhabbeti varken bu hafta sadece açılman yok ve kilo sıkıntısını anlattı. Yani bana dese ki normal çok çok riskli şu an sezeryan öneriyorum kabul edicem sonuçta çocuğun sağlığı ve tabi ki benim sağlığım en önemlisi normal olsun diye ikimizi de riske atmak istemem ama durumu bana bırakınca aşırı kararsız kaldım. Lütfen olumsuz şeyler söylemeden kendinizi benim yerime koyup cevaplar mısınız çok ihtiyacım var aynı süreçte kişilerin görüşlerine