Merhabalar güzel anneler 🌸
Bu hikayeyi yazmak için her anne adayı gibi sabırsızlıkla bekledim. Veee sonunda bende doğurduum 🧨
Özellikle belirtmek isterim ki 36 haftanın sonlarına ayağımı kırdım. Ve hâlâ da ayağım alçıda ve üzerine basmam yasak.
Geleliiim hikayeme. Zorlu bir aksiliklerin sonrasında o muhteşem gelen güzellik 🥰
Ayın 28’inde 17.00 gibi nişan geldi. Ve doktorumu aradım sordum olabilir korkma sancın olursa duruma göre gelirsin dedi. Bizim doktorumuz ilde, biz ilçedeyiz. Sonrasında buranın aciline gittim çünkü gecesinde de gafif sancım vardı nstye bağlanmak istedim. Acilde nstye baktılar ve sancı çıktı. 1,5-2 cm açıklık var denildi ve beni ildeki devlet hastanesine sevk ettiler. İldeki kadın doğum acil hastanesi de baktı ve biraz bekleyin ilerlerme olursa sancı artarsa duruma göre müdahele ederiz dediler. Bir de ayağım kırık ve normal istediğim için de ayriyeten hepsi şaşkındı. Nasıl olacak diye hep tereddüt ettiler. Ama sezeryan benim için daha kötü olacağını hep düşündüm. Ve sonrasına yine aradan 4-5 saat geçti ve açılmam hala olmadı. Sancı regl sancısına benziyordu şiddetli değildi. Ama rahim incelmiş diyorlardı. Beni tekrardan eve gönderdiler bu sancıyla olmaz belki 3 gün sonra belki 10 gün sonra gelir günün var bekle dediler. İl ve ilçe arası 30-35 dk. Eve tam girdim suyum geldi tamamen patladı ve sonrasında bitmek bilmeyen sancılar geldi. Sonra o kadar kötü oldum ki kırık ayakla inemedim ambulansı aradı eşim onlar tekrardan ilçedeki acile getirdiler. Bayağı kızdılar biz size dedik niye göndermişler bu halinizle dediler ve nst de sancım çok hızlı ilerliyordu. Doğum gelmiş ve açılman şuan 4cm çok incelmiş bundan sonra hızlı ilerler dedi ebe. Ve beni tekrardan ile sevk ettiler bu sefer ambulansla gittim ve ebe yolda doğururum diye benimle birlikte geldi. O ambulansın sarsıntıları sancımı şiddetlendiriyordu. Ebeyle sürekli sancı geldiğinde nefes taktiklerini yaptık. İldeki hastaneye vardığımızda tam açılma dediler hemen doğumhaneye aldılar doktor ölçtü 8.5 cm biraz daha bekledim 10 cm oldu. Ve o kırık ayağımla nasıl çatala çıktım , nasıl doğurdum hala şaşkınım. Ama o kadar zorluk çektim ki kırık ayakla göbek büyük zıpla dur ihtiyaçlarımı öyle gördüm. Biliyordum bu zorluğun karşılığında doğumun kolay geçeceğini 🥲 Tüm ebeler, hemşireler ve doktorum ayağımın kırık olması sebebyle normal doğum yapmama mı deseniz hızlı bir şekilde açılmalara mı dersiniz hepsine şaşırdılar. Hepsi bir anda helal olsun sesleriyle doğurttular beni 😂 Biraz fazla uzun oldu hepsini de yazmama rağmen 😂 Darısııı tüm hamişlerin başına böyle kolay doğum nasip olsun 🤲🥰 veee ben kids’e kaçar 👋
Sorularınız varsa alabilirim.