Eslemim34 ben asla sezeryan olmam diyenlerdenim açıkcası 😂 çünkü normal doğumu ve sancıyı çekmek istiyordum nedensizce anneliği herşeyiyle yaşamak istiyordum. Sezeryandan çok korkuyordum dikişinden, sonrasındaki bel sırt ağrılarından özellikle o sezaryen göbeği denilen şeyden.. ama iyiki sezeryan olmuşum dedim inanırmısın🫠 benim sipinal anestezi bile tutmadı yani uyuşmadı belden aşağısı iki defa yapmalarına rağmen😂 tamamen uyututlarak oldum şipşak😂 sezeryan sonrası sadece ameliyat yerim ağrıdı o kadarda olacak zaten ne sırt ne bel ağrım oldu sanırım spinal anestezi bende tutmadığı için ağrım olmadı. Sonrasında sürekli ayaktaydım yürümek istedim çünkü biliyorum ki ne kadar yürürsem okadar çabuk iyileşicem birde benim hemşirem bana hemen korse taktı.. burda bazıları hemen takılmaz vs diycek ama çok sıkmadan taktık o beni çok rahatlattı kolay yürümemi sağladı sadece yatarken çıkarıyordum onun dışında hep takılıydı zaten 1. Haftamda tamamen ayaktaydım ve her işimi yapıyırdum kolay toparlandım gün geçtikçe korseyi sıkılaştırdım ve sezeryan göbeği denilen şey kalmadı bende😂 17 kilo almıştım şuan 1-1,5 kilom kaldı bebeğim iki aylık 🤗 yani diyeceğim şu ki kafana takma bebek nasıl gelmek istiyorsa o şekilde geliyor pozitif düşün güzel geçsin ve sana mantıklı gelen şeyi yap 40. Haftadan sonra suni sancı bebeği strese sokar allah korusun kakasını yapar kordon dolanır vs. Birde suni ile hiç açılman olamayıp sezeryana da alınanilirsin okadar acıyı çektikten sonra. Bence direkt sezeryan ol derim 🙏🏻