Songultortcu Bende Maltofer demir hapı kullanıyorum 15. Haftamdan beri.Şuanda 33 haftalığım.
Demir ve kan hapları iğneleri, kalsiyum içeren takviyeler ve besinlerle birlikte aynı anda alınmamalıdır.Çünkü kalsiyum etkileşime girerek demir emilimini azaltır.Aradaki fark ortalama 2-3 saat olmalıdır eğer gün içinde kullanılacaksa.
Mesela benim kan değerim 13-14 arası,kansız değilim.Demir seviyem de iyiymiş aslında,doktor önlem olsun diye verdiydi.
Sabah kalkınca önce troid hapımı alıyorum,o yüzden demir hapını aç alamıyorum.45dk sonra kahvaltımı ediyorum.Kahvaltımda süt, peynir ve tüketiyorum.
4 saat sonra C vitamini açısından portakal sıkıyorum,onu içip üstüne demir hapını içiyorum.
Ara öğün yoğurdumu da gene kalsiyum olduğu için, demir hapından 3 saat sonra öğlen 3-4 gibi yiyorum.
Çay arada gün belki çoook istersem çok açık içerim,şekersiz.En son ne zaman içtiğimi hatırlamıyorum bile,faydası yok zaten diğer çoğu yiyip içtiğim şeyle kıyaslayınca.
Demir tadı beni bi fena yapıyor.İçebilirsen sabah aç da içebilirsin,yanında C vitamini alırsan süper olur.Ama sonra sütlü ürünleri 3-4 saat sonra tüketmelisin.Ben sabah aç alamadığım için,doktorumun tarifine göre bu şekilde kullanıyorum.
Kafeinli ürünleri asla demir hapı alırken tüketme.Çay,nescafe vb.
Hazır meyve sularını da tavsiye etmem asla.Bir çok büyük markaya meyve temini yapıyoruz bahçelerimizle,içerikleri hiç masum değil.