Sema065 Şöyle söyleyim aslında okula sert bir başlangıç yapmışsınız. Tabi ki oranın sistemi nasıl bilmiyorum ama olması gereken ilk gün 15-20 dk. Sonra ki gün 20 dk. Sonraki gün 30dk. Şeklinde yani yumuşak bir geçiş planlamak çok daha iyi ve merak uyandırıcı oluyor. Örneğin ilk gün gitti 15 dk sonra siz aldınız aklı okulda öğrencilerde ve yarım kalan etkinliklerde olacak ve bir sonraki gün çok daha istekli gelecek :) Ona bir saat verip bugün seni saat şuraya gelince alacağım bende burada okulda bekleyeceğim derseniz çok daha iyi olur ve verdiğiniz saati asla kaçırmamanız gerek zaten çok kısa bir zaman diliminde başlayacağınız için zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaktir :) Ben öğrencilerimi hep bu yöntemle alistirdim. Hatta bizim bir sistemimiz vardı. Bekleme salonunun hemen yanında spor salonumuz vardı ilk gün öğretmen öğrenci veli spor salonunda vakit geciriyorduk dediğin gibi 15 dakika ilk gün bu şekilde.bikinci gün spor salonuna alıp yukarı çıkmayı teklif ediyorduk gelmezse zorlama yok yine 15 dk. Çıktığı zaman da anlaşmasını yapıyorduk. Bu şekilde oryantasyon zamanı bir iki hafta kadar üzüyordu ama yumuşak bir geçiş olduğu için çocuk hem öğretmene güveniyordu hemde anne sözünü tutuyordu. Bu süreç biraz sizi yorar ama emin olun 2 haftanın sonunda herşey çok güzel oluyor:) İsterseniz öğretmene bunu teklif edin tek etkinliğe kalmasını eğlenceli bir etkinlikde getirmenizi sonrasında almanızı aklı da orada kalır :) Ve.tabi bu süreçte sizin şanssızlığıniz hastalık olmuş Allah yardımcınız olsun :)