Eveet sonunda vakit bulup yazmaya başlayabilirim biraz heyecanlı ilk başta korkulu sonu çok güzel hikayem 🍀
36+1’de rutin kontrolüme doktoruma gittim ve nstde bebeğin kalp atımında düşme gördü kordon dolanmış olabilir dedi ultrasonda baktı ki benin miniğim boynuna kordonu dolanmış tekrar nst istedi yine kalp atımında düşme olunca acil sezaryene alıcam bebeğin kan akımında azalma var dedi doktorum ve ben o an ne yapacağımı bilemedim hemen annemi aradım bebeğin eşyalarını getir doğuruyorum diye. Ben memlekete gelmiştim doğum için eşin çalışıyordu onu aradım ağlayarak hemen gel ben doğuruyorum diye o da yola çıktı hemen, ve annem geldi hastaneye beni tekerlekli sandalyeye almışlardı zaten annemi görünce ağlamaya başladım beni ameliyathaneye indirdiler ablamda o hastanede hemşire olduğu için süreç boyunca hep yanımdaydı çok şükür hiç yalnız kalmadım 🤲🏻 Ben ameliyathanede ağlarken personeller beni güldürdüler sakinleştirdiler konuşarak ve anestezist şimdi oturur pozisyonda ol ve hiç kıpırdama dedi 2 saniyede iğneyi taktı sonra bacaklarıma doğru bi karıncalanma geldi, bana bacaklarını oynat dediler ama oynatamadım tabiki 😊 ve doktorum geldi başlıyoruz doğuma dedi eşimi görüntülü aradılar o her şeyi izledi 😀 kızlar ben o an ki heyecandan mı panikten mi bilmiyorum ama bebeğin alınışını hissetmedim çekiştirme falan, bebeğim doğdu ve ağlamadı kordonu boynundan çıkarınca ağlamaya başladı hemen ona müdahele etmeye başladılar ben onu öyle görünce panik yaptım ve tansiyonum düştü midem bulandı ilaç yaptılar hemen paniğim devam edince biraz sakinleştirici yaptılar ve rahatladım 🙈 Sonrasında bebeğimi kuvöze aldılar ben odaya çıktım uyuşukluğum 5 saatte falan açıldı kızımı görmeye çıktım yoğunbakıma ve onu orda makinelere bağlı görünce benim acılarım ne ki ayağa kalkmam lazım hemen dedim , ilk gün çok ağrım olmadı 2. Gün ağrım artmaya başladı ama farkettim ki yattıkça ağrım daha da çoğalıyor o yüzden hep kalktım hep yürüdüm. Hastaneden taburcu olduktan sonra bebeğime sürekli süt getirdik ve eşim kafan dağılsın kendine gel diye hep beni gezdirdi yürüttü dolaştık sürekli. Çok çabuk toparlandım kızlar ama hiç yatmadım ilk 3 gün günde 4 tane parol içtim ama sonrasında 1 taneye kadar düştüm, 1 haftada da gerçekten ağrılarım çok ama çok azaldı, kızımıda yanıma aldım 10 gün sonrasında şuan her şey çok güzel 14. Günde korse takmaya başladım, 20. Gündeyiz hafif dikişimin yanlarında ağrı var başka bi şey yok çok şükür 🙏🏻 ben sezaryenden çok korkuyordum ama her şey çok güzel ilerledi hiçbir ağrı acı hissetme olmadı iyi ki sezaryen olmuşum dedim 😊 sonrası içinde kızlar tavsiyem sakın yatmayın yürüyün bol bol biliyorum ilk zamanlar çok zor ama yürüdükçe azalıyor 🙏🏻