HafizeKadir Kavga etmek gibi bir niyetim yok sadece çok büyük sonuçlara sebep olabilecek bir şeyde gözümü kulağımı kapatmıyor ve öğrendiklerimi, tecrübelerimi paylasmakla yükümlü görüyorum kendimi. Hala cevap vermemişsiniz doktorunuza danıştınız mı? Düzenli açlık tokluk ölçümü yaptırdınız mı? Doktorunuz tamam yaptirmana gerek yok dedi mi? Bunlar önemli kafanıza göre kulaktan dolma bilgilerle gelmiş şeker yüklemesi yaptirmak istemiyorum diyorsunuz belki burayı okuyacak fikir edinmeye çalışan birine de olumsuz örnek olucaksınız. Yapmayın Allah aşkına hangi yıldayız hala verilen şekerin bebeği şeker hastası yapicagini düşünüyorsunuz ama o şeker sizi de bebeğinizi de şeker hastası yapmaz tam tersine vücudunuzun şekeri tolore edip edemediğini gösterir. Hatta yükleme yaptıranlar bilir ki çıkan sonuçta da OGTT ( Şeker Tolerans Testi) diye geçer. Her doktor doğru yonlendirmiyor istisnalar var ne demek biz onların bilgisini ölcebilecek yeterli tıbbi donanıma sahip miyiz? Lütfen önce bir doktorunuzla konuşun ve ona göre hareket edin. Sağlıklı beslenmekse yıllardır paketli gıda, beyaz ekmek, hamurişi, karbonhidrat, tatlıdan uzak duruyorum ama yine de şeker yüklemesi yaptırdım ve şekerim çıktı. Ya yaptirmasaydim ve o şekilde devam etseydim Allah korusun kim bilir nasıl sonuçlar dogurucakti?