Sevgili anne adayları , 40. Hafta pazartesi günü kontrolüm vardı ilk defa çatı muayenesi oldum açılmam vs yoktu sancı da çıkmadı nst de o gün ama çatı muayenesinden sonra eve gittiğimde nişan geldi ve çok geçmeden suyum geldi akşam saat 19.00 gibi birdenbire boşaldı su yatağa ne olduğunu hiç anlamadım tabi sonra eşim ve annem panik halinde ben ise çok sakin koyulduk yola , bizim bulunduğumuz il de kadın doğum doktoru olmadığı için çevre de bulunan ile gittik yaklaşık 1 saat sürüyor yol ama öyle suyunuz gelince hemen panik yapmayın ben rahattım sadece ailem panikledi diyebilirim . Gel gelelim hastaneye geldikten sonra ki kısma yolda bile hala suyum gelmeye devam ediyordu direk acile giriş yapıp kadın doğum servisine çıkarıldım açıklığa baktılar 4 cm olmuştu tabi gittiğimde hiç sancı falan yoktu ama sonra yavaş yavaş Sancım başladı saat 22.00 dan sonra baya zorladı yani ne bileyim gerçekten normal doğumun en büyük zorluğu o zaten sanırım sancılarım sabah beşe doğru şiddetlendi ve ben de haliyle ıkınma isteği oluştu hem sancının etkisini azaltmak hem de bebeğin gelişini kolaylaştırmak için sabaha karşı sancım sıklaştokça sandalyeye oturup ıkınmaya başladım ebeler daha açılman az dedilerse de ( üç kere baktılar beş cm olmuştu sadece açılmam ) ben oturdum O şekilde ıkınmaya başladım sonra ebeye dedim tuvaletim geliyor gibi bi his var dur hemen bakalım dediler ve sonrasında bebek gelmiş deyip doğumu başlattılar ,5 veya 6 kere ıkındım sonrasında oğlum doğmuştu ama dikişlerim var biraz o da tuzu biberi herşeyin bebek doğduktan. Sonra hissettiğim şey kocaman bir rahatlama sanki bende yeniden doğmuştum , oğlum 3450 doğdu çok şükür ama ilk doğduğunda direk ağladığı için su yutmuş biraz oksijen verip sonra yanımıza getirdiler , paha biçilemez bir kokusu var rabbim herkesin gönlüne göre versin biraz uzun oldu ama bende heyecanlı bir anne adayı iken bu tür şeyleri okuyup kendimce ne yapmam gerektiğini çıkarıyordum şimdiden herkese sağlıklı güzel doğumlar