38+6 pazar günü evde suyum geldi hastaneye gittim su geldigi için 2 cm açıklıkla saat 2 de yatışım yapıldı ssvd doğumda suni sancı verilmediği için kendi sancımı bekledik çok geçmeden düzenli ağrılarım geldi bir yandan NST ye bağlanıp sancılarım ve bebişin kalp atışları kontrol edildi herşey yolunda ilerliyordu ebe sık sık gelip kontrollerimi yaptı zaman geçtikçe ağrılarım şiddetlendi ve sıklaştı bir yandan topa oturuyorum bir yandan eğil kalk yapıyorum sancı 5 dk da bir, 4 dk da bir, en son dakikada 1 e düştü o sırada açılmam 7 cm olmuştu daha ebe kontrolümü yaparken ıkınma isteğim de oluşmaya başladı derken 7 den sonrası çok çabuk ilerledi artık topa oturmayı bırakıp ağrıları karşıladım. Ağrı çok şiddetli olmaya başladı dogumhaneye alındım çatala çıktım ve artık ağrı geldikçe ıkınma zamanı gelip çatmıştı, güçlü bir şekilde ıkındım o aranin acısını, şiddetini tarif etmeye kelime yoktur sanırım ama ıkınma ne kadar güçlü olursa o kadar çabuk bitiyo. Ezan Allahu Ekber dedi ve bende bı rahatlık hissi bebişim dünyaya geldi koynuma yatırdılar o anın mutluluğu duygusu tarif edilemezdi. Daha sonra bebişimin kontrolü için yan tarafa alındı benim de dikişim yapıldı, 3 dikişim var yapılırken çok böyle dayanilmayacak bı acı değildi. Sonrası malum üstümü giydirdiler odaya alındım. 2 de başlayan doğum serüvenim 10.40 da son buldu. Sezeryan dikişlerimde problem olmadı. Ağrı tabiki de çok siddetliydi ama herkesin doğumu bir değilmiş herkes farklı hissedermis ama sonu muhteşem kizlar sezeryanda sonrası çok sıkıntı normal doğumda öncesi.. ama hangisi dersenir normal doğum tercihim. Herkese hayırlı doğumlar dilerim…. :)