Halime-14-06-22 Öncelikle herkese merhabalar yeni öğrendim hamile olduğumu bu süreci hiç bilmiyorum bu konuda neler önerirsiniz deneyimli annelerin yâ da bu süreçte yol alan annelerin yorumları bekliyorum (hastane, beslenme, testler konusunda)
MerveEbru Halime-14-06-22 ilk olarak folik asite başlatmadıysa doktorunuz ona söyleyin başlatsın 12. Haftaya kadar kullanılıyor 11 ila 14. Haftalar arasında ikili test var bebeğin down sendromu veya Farklı anomalilere sahipse bunu ölçmek amacıyla yapılan bir test ben onu yaptırdım risk çıkmadığı için üçlü ve dörtlü teste ihtiyaç duymadım ekstradan detaylı ultrason var 18 -23 haftalar arasında. İki doz tetanoz aşınız var sağlıkocağında yapılan 20. Haftamda ve 30. Haftamda oldum ben ikisini onun dışında sağlıklı bi gebeliğiniz var ise her ayda 1 kere düzenli kontrolleriniz oluyor tabi herşey yolunda ise. Kanama yaşarsanız kesinlikle hastaneye gidin ilk haftalarda yaşanan kanamalar düşük tehlikesi vs gibi durumlar teşkil edebiliyor bebişinizin ve sizin sağlığınız için en iyisi ihmal etmemek basit bi yerleşme kanaması da olabilir ama ihmal edilmemeli bence 🤔 beslenmeye gelince ben çok kilo alanlardanım 30. Haftamdayım ve 14 kilo almışım ilk aylarda oysaki hiç kilo alamıyordum eğer kilo alamazsanız hiç üzülmeyin bebek zaten minnacık oluyor o zamanlar son aylarda aninden kilo almaya baslıyo bebişşş. Süt içmeyi ihmal etmeyin kaşar peyniri yoğurt, kuruyemişler yiyin sağlıklı beslenmeye çalışın kısacası 🫶🏻 Umarım faydalı olmuştur hayırlı olsun sağlıkla gelsin minik yavru🧿❤️
Halime-14-06-22 Çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevap verdiğiniz için 🙏 şu an kafam karışık kimisi diyo özele git kimisi diyo devlete git internette araştırıyorum özel hastanelerle ilgili hiç iyi şeyler yazmıyor kimisi diyor paramızla rezil olduk kimisi demiş doktorlar saygısız ve ilgisiz 🤦♀️ Napıcam bilemiyorum