Merhabaaa kızlar. Sezaryenden korkanlar İçin geldim doğumdan sonra silmiştim programı aslında 🤦🏻♀️ Hemen başlıyorum.
Öncelikle ultrasonda çıkan kiloya çok güvenmeyin derim İzmir’in en iyisi diyebileceğim Türkiye’de bi elin parmağını geçmeyecek kişilerden olan bir perinatoloğun takibindeydim. Kendisi uluslararası bir cerrah benim hocam yanıldıysa herkes yanılabilir diyorum.
20 Nisan günü oldu doğumum 19 nisana kadar araba kullandım hatta bıraksalar doğuma da kendim kullanarak giderdim 😂 Doğumdan 2 gün önce İzmirliler bilir Kemeraltında geziyordum öyle rahat bir hamilelik geçirdim diyim siz anlayın 🙂
Sabah 8de ameliyathaneye girdik spinal anestezi vuruldu o kadar hissediyordum ki dedim ben uyuşmadım sonra ayağını kaldır uyuşmadıysan dediler de uyuştuğuma inandım 😂
Spinalde herşeyi hissediyorsunuz ama acı hissi sıfır. Benim spinalden mi heyecandan mı bilmiyorum ama tansiyonum yükseldi kustum. İlaçla durdurdular fakat bilincim çok yerindeydi kusarken dahi muhabbet ediyordum. 08.22de bebeğim doğdu gördüm tentene temas yaptık götürdüler. 09.00-09.20 gibi ben odaya geçtim direk ılık Nescafe içmeye başladım. Bana 4 saat kesinlikle ayaklarını hissetmeyeceksin dediler saat 10da net bir şekilde hissediyor ve hareket ettiriyordum. Zorla 6 saat yatırdılar 😂 2.saatten itibaren beni kaldırın dememe sürekli annemi ve eşimi hemşirelerin yanına göndermeme rağmen asla kalkmama izin vermediler. 6. Saatin sonunda doktorumu arayıp ben hastaneden imza atıp çıkıcam bunlar beni kaldırmazsa diye azıcık tehdit etmiş olabilirim 🙈 Doktorumun izniyle 6.saatte kalktım burdan okuduklarıma göre ilk kalkışın çok acılı olduğu söyleniyordu ama bende hiç öyle bir sıkıntı olmadı. Kalktığım gibi de doğruldum ilk kalkışta o doğrulmayı yapmasam muhtemelen sonrasında daha zor olacaktı. Ve ilk kalkışımda 2 kat merdiven inip çıkarak hastanenin bahçesine indim.
Bel ve baş ağrım olmadı. İlk günden itibaren bebeğime kendim baktım yatağa kendim indim çıktım .
Size tek önerebileceğim ilk kalkışta cesaretinizi toplayıp doğrulun ve nescafeyi sakın ihmal etmeyin ben pipetle rahat 5-6 fincan içmişimdir.
Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum ❤️