DilekAkkayaYksel Bunlar catlak baslangici mi nedir bugun farkettim gobegimin iki yan kisminda da belirgin belirgin damarlar var bunlar catliycagi anlamina mi geliyo yoksa varis mi
Babies16 DilekAkkayaYksel onlar damar deil catlak zaten.sonra sonra beyaza dönuyor merak etmeyin oyle damar gibi kalmiyor
begumge DilekAkkayaYksel çatlakla hiç alakası yok. Bende de var aynısı hem kadın doğum hem kalp damar baktı. Hamilelikten kaynaklı beyaz tenli olduğum için damar görünümü artmış o kadar. Çatlak öyle incecik olmuyor zaten.
DilekAkkayaYksel Gul_hamad Haftamdayim catlak yok ama ayni bacaklarimdaki varisler gbi gogsumde de var catlak mi varis mi anlamadim haftaya kontrolum var unutmam ins sormayi
DilekAkkayaYksel Ben bugun farkettim 32. Haftamdayim catlak yok ama ayni bacaklarimdaki varisler gbi gogsumde de var catlak mi varis mi anlamadim haftaya kontrolum var unutmam ins sormayi
Gul_hamad DilekAkkayaYksel ilk gunden beri krem,yag ne varsa suruyorum sabah aksam. Aksam son 2 haftadir sag gogusumun altinda 1 2 tane cok ince kirmizi damar olustu,catlak bence Ama bacagima falan hic surmedim krem,orasi iyi)
DilekAkkayaYksel Gul_hamad evet ne surersen sur eger genetiginde varsa faydasi yok die en basindan beri soluyo doktor bana ki bende kullanmadim baslarda kullandim sonra biraktim catlak kırmızı sekilde basliyo evet
DilekAkkayaYksel Babies16 artik yapilcak bisey yok heralde dimi simdi tekrar kreme baslasam fayda da etmez
Babies16 DilekAkkayaYksel e yani catlayan bdiaha duzelmez.ancak belki sonrasinda cikanlara fayda ederse eder ama ben yaglamama ramen catladi.kacis yok gibi duruyor
bikucukbalik Bende de var. Göbeğimin özellikle sağ tarafında açık mavi damarlar. Ama ben çatlak ya da çatlak başlangıcı olduğunu düşünmüyorum. Yani kesinlikle değil diyebilirim hatta. Vücudumda kendi çatlaklarımda var hamilelik öncesi kilo alıp vermeden dolayı oluşan. Onların nasıl oluştuğunu bildiğim için emin konuşabilirim. Beyaz tenliyim hemde normalden de fazla beyazım. Bu damarların görünüşü ten rengiyle de alakalı olabilir. Belki beyaz tenlilerde çok daha fazla belirgindir. Sizin ten renginiz ne? Bence damarların bu kadar belli olması kan dolaşımının fazla ve hızlı olmasıyla alakalı. Normalden 2 kat daha fazla kan pompaladığımız için kan akışımız çok daha fazla oluyor ve damarlarımızda normalden daha belirgin hale geliyor doğal olarak. Hatta ılık suda duş aldıktan sonra aynanın karşısına geçtiğinizde daha da belirgin olduğunu farkedersiniz. Çünkü ılık su da kan dolaşımını hızlandırır. Benim 27. Haftam bitmek üzere hindistan cevizi yağı kullanıyorum her duştan sonra tüm vücut olacak şekilde sürüyorum. Henüz çatlağım olmadı ama belli olmaz 9 ay boyunca hiç çatlağı olmayıp doğumdan sonraki gün çatlayan arkadaşlar var. Vücut yapısıyla alakalı
DilekAkkayaYksel bikucukbalik aslinda tam dusundumlerimi yazmissin canim cunku bende beyaz tenliyim senin kadar degildir ama benim hamilelik oncesine ait kilo alip vermekten olusan catlaklarim var onlara benzemiyo bu pek ondan inanasim gelmiyo hic dedigin gbi benm bircok arkadasim basindan sonuna kadar her turlu kremlerle korundu ama dogum sonrasi catladi bende o yuzden dogru duzgun hic kremlenmedim desem yeridir
DilekAkkayaYksel begumge bende ole dusundum damar die ama cunku onceden olan catlaklarimdan biliyorum nasil oldugunu
DilekAkkayaYksel Aysel123 bacaklarim komple varis oldu brnimde gobegimdekide ayni ole yan kısımlarında