İkili testim temiz çıkmıştı, ama Papp-a düşük çıkmış. Doktorum birşey demedi temiz dedi sadece. Detaylı ultrason da perinataloğa gittim bebeğimin tek arter olduğunu öğrendim. Zaten ikilideki değer bile bir sorun olduğunu gösteriyormuş aslında dedi. Fetal DNA isteyip istemediğimizi sordu başka bulgu varmı diye sorduğumda ense ve burun kemiği sınırda kalpte sanki sorun var gibi fetal eko isticem ama bana kalırsa %80 sağlıklı bu çocuk dedi. Bizde fetal eko yaptırdık temiz çıktı herhangi bir sorun yoktu o yüzden fetal DNA istemedik. 35. Haftamda bacak boyunun bir hafta geriden geldiğini ve kalpte delik olduğunu öğrendik. Doktorum umarım süpriz yapmaz bize dedi. Nasıl dedim. Sağlıklı olur bekledik ama tek arter bacak boyu kalpte delik inşallah down sendromlu doğmaz dedi. Dünya başıma yıkıldı. O güne kadar hiçbirşey söylememişlerdi ama çocuğuda değiştiremezdim ya. Sadece dua ettim ama stresten suyum gelmeye başladı. 38 haftada alalım dedi doktor. 3 hafta resmen zehir oldu. Son an da çıkan şeyler beni çok korkutmuştu neyseki bugün doğdu güzel oğlum. O kadar güzel ki hastanede herkes odama geliyor sevmeye. Çok şükür sağlıklı, sadece solunumda biraz zorlanıyor kalpte delikten dolayı. Tek arter olanlara umut olurum diye belki paylaşmak istedim.