Didemkrgi
Merhaba hem normal hem sezeryan doğumu yaşamış biri olarak söylüyorum.Doğumun her türlüsü zor ve çok kutsal.İnsan her seferinde kendine yapabileceklerine hayran oluyor.
Sezeryan sonrası en önemli şey yürüyüş ağrım var sızım var yürüyemem demeyeceksin çünkü o ağrı 2-3 gün en fazla şekilde hissediliyor sonrasında azalıyor.En yüksek olduğu dönemde sen yürümezsen ne gaz,ne de tuvaletine çıkabilirsin.Zor olacak evet ama Allah yardım ediyor.Bebeğini kucagına alınca geçip gidiyor.Kendini motive edip kaldır ve bol bol yürü lütfen.Sıvı alımını ihmal etme,sağlıklı beslen süt yapacak diye abuk subuk şeyler yeme ben yedim kilo olarak geri döndü süt değil.😂Korseyide mutlaka doktoruna danışarak kullan.Kendi vucudunu iyi biliyorsan alerjik reaksiyon vs olmuyorsa dikişleri karşı doktorların sözylediği süreden daha erken kullanabilirsin.Çünkü sezeryan göbeği normal doğumunki gibi çabuk geçmiyor.Benim 5 ay oldu hala altta var ama ben korkudan korse takamadım.Çıt kırıldım olduğum için zarar veririm sandım 😁Yani velhasıl çok uzattım
1.Bol bol yürü mutlaka saat başı 10-15 dk’da bir ayağa yürümeye çalış yürürken yere bakma karşıya bakarak kalk ve yürü
2.Sağlıklı beslen ve günde en az 3 lt su
Sağlıkla gelsin bebeğin 😁