Belfam Çok geçmiş olsun canım Allahım hayırlısını nasip etsin .Çok çok yeni daha herşey . Benim yaşadığım seninkinin yanında az kalır ama cesaret olur umarım .
Ben özele gidiyordum kızımda doktor cok ilgili degil ama normel doğumcuydu dikiş vs atmadan sağlıkla dogurttuyordu genelde bekliyordu müdahale etmiyordu cok çocuğa vs derken gittim iste 37 haftaya kadar .36 haftada aniden ödem şişlik davul gibi oldum 7 kg aldım .Resmen 3 dk baktı çıktı anlatmaya çalışıyorum kadına böyle böyle oldu birden normaldir vs .Devlete randevu aldım neyse 38 haftaya gittim .Kadın o kadar güzel baktı ilgilendi senin durumun riskli hiç doktor muayene etmesini dedi ben şok nasıl yani dedim ? Aşırı sufazlalığın var dedi doğum öncesi sonrası acil müdahale gerekli durumun olabilir .Ben dedim gitmem özele gidiyorum devlete baktırmak icin geldim istemiyorum dedim baya kadına kac kere dedim kadın dedi ki bak dedi önce git riskliye ona göre karar ver ama sorunlu doğum olursa doğum anında özeller seni eğitim araştırmaya getirir çocuğun da sorun yoksa orada kalır ayrı kalırsınız yanına almıyor sonradan dedi .Cocuktada sorun olabilir seni yanına almıyorlar bu sefer dedi özelden geldiğin için dedi .Diğer gün gittim riskli bölüme beynimden kaynar sular döküldü .Çocuğun engelli olabilir ciğerleri gelişmemiş olabilir oyle böyle ben ama mahvoldum .Sende kordan sarkması olabilir doğum başlamadan oyle olur böyle olur ben dondum kaldım hicbirsey yoktu ortada .Tansiyon sorunum çıktı tabi herseyde bi haber ben .Neredeyse 3 günde bir hep çağırdı doktor beni ayrıntılı baktı su çocuğa ona buna derken 40 haftadayız kontrole gittik .40 haftalık olmuşuz cuma günü gitmiştim salı yada carsamba gel başlamasa suni takarız dedi doktor .İlk defa alt muayene oldum zorladı doktor zaten doğumunu başlatsın diye zorluyacagım korkma dedi .Derken akşam oturuyoruz 10 da 5 kilo kadar su geldi birden öyle birsey olamaz annemler bendeydi ben şok eşim sok 10 dk eşim arabayı aldı altına battaniye ne varsa serdik su durmuyor baya baya akıyor şakır şakır .Kucağına aldı gittik Eğitim Araştırmaya bi it stajyer doktor vardı 4 cm açıklık doğum başlamış bekletti 10 dk resmen keyfinden yerler dolu normel Doğum Evine yönlendirdi beni bak dedim sorunlu benim durumum bas doktoru çağır yok .Ambulans aldı Dogum Evine gidiyorum asansör bozuk 2 kat birde çıktım o durumda çocuk çıktı çıkacak .Zaten dedim tam özele gitsen almaz devlete kaldık parça pincik edecekler yani .Sonra gece 11 suni vs taktılar ebeler bi yaşlı bi genç ebe vardı hakkımı helal etmiyorum o yaşlı ebeye resmen beni öldürmek icin bekletti . Hersey güzel gidiyor ama su durmuyor kan gelmeye başladı birde dedim yok olmaz birsey .Oyle kötü birsey ki saatle bakışıyorum ya oda da bağıran ağlayan doğuran birton tek ilk doğumu yapacak binmişim birde .Doğuran gidiyor bağıranı içeriye alıyorlar doğuruyor felan bizde tık yok .Tansiyon gidip gelmeye başladı birde benim .Mezba gibi biryer resmen ! Alttan muayene etti o gece toplamda 5-6 kere o yaşlı ebe oyle bir can acısı yok zorla çocuğu çıkarmaya çalışıyor ya bildiğin .Kufur ettim zaten kendimden geçtim açıdan bi ara .6 cm açıklıkta en son baktı o yaşlı olan açılma olsun biraz daha doğurursun diyor bana .Tabi ben cok ses çıkaran değilim İnan sancılardan çektiğimden de değilim kendimi adapte etmiştim doğumdan cok önce sancılar gelip geçer diye acıyordu ama cok dert etmedim .Zaten bir kadını gördüm 8 cm ile doğuma aldılar 3 cocuguymus birde doğurdu ses kesilmedi oyle bir parçaladılar ki karının altını ben iptal zaten .Açılma durdu gec ebe geliyor 6 cm kan geliyor ama beter durumda . Saat 4.30 da geldi genç ebe 8 cm olmuş ama oyle acı yok yani istersen doğuma alalım yok dedim 10 cm olsun alırsınız lütfen felan tamam dedi Allah razı olsun zaten baştan beri kadına diyor doktoru çağıralım kızın sorunu var diye yaşlı ebe çağırmadı doktoru gece 12’den beri eziyet etti bana yani . Doktor 5’de geldi beni gördü zaten direk acil sezaryan bağırdı birton bunlara bu kızın tansiyon sorunu var ,bebek inmemiş niye bekletiyorsunuz diye .Sezaryana alındım acil çocuğumu gördüm doğdu .Sonra benim nefes kesildi dilim geriye atmaya başladı kan kaybı tansiyon birde .Ameliyat 2 saat geçti plesanta rahme yapısıkmıstı kan kaybı oldu aşırı .Diren taktılar işte rahimde sorun olucak mı diye doğum sonrası 4 gün yoğun bakımda kaldım .Şükürler olsun sonrasında güzel toparlandım .Velhasıl çocuk istemiyordum ondan sonra atlattım zannediyordum iste 1,5 sene gecti doğumdan hamileyim sandım oyle bir psıkolejik olamaz beter haldeydim o hafta .Kızım 1,5 yaşından itibaren korunmadık gerçi hiç bu sefer hamile kalamadım 3,5 yaşında kızım suan 2 sene sonunda kaldım ancak .Allah’ımın vardır bildiği şükürler olsun suan cok mutluyum .Sonumu düşünmüyorum suan son 1 ay kala bakalım hangi psikolojilerde olucagım .Ben yoğum bakımda yatarken hanımda vardı kadının 3.cu çocuğu rahmını idrar torbasını almışlar yapısıklıktan dolayı .Allahım hayırlısın nasip etsin cok korkuyorum aslında ama bakalım .Her doğumda artarak çoğalıyormuş diyorlar genel olarak .Bakalım hayırlısı olsun herseyin diyip geçmek en güzeli her zaman 🌸