M21052022 Merhaba 2 aylık hamileyim ev yoğurdu değilde marketten alınan yoğurtları yesem bi sorun olmaz değil mi?
Zytng M21052022 gebelikte pastörize süt ürünü kullanmak lazım. O sebeple ev yoğurdundan daha güvenilir olanı market yoğurdu. Ben de eskiden kendim mayalardım, gebelikte markete geçtik 😇
Deletedmom52620 M21052022 bende market yoğurdu yiyorum taze gelmiş inek sütü ev yapımı yoğurt peynir taze tavuk altından alınmış yumurta vs yiyemem .
Ruveyda_baskapan M21052022 ev yoğurdu daha riskli , ne kadar kaynatırsan kaynat pastörize olmadığı için Toksoplazma riski oldukça yüksek, bana doktorum açık sütten yapılan tatlılardan bile uzak dur sadece pastörize tüket dedi
Eminecak Yok canım neden olsun. Tabi ev yoğurdu daha iyi olur kalsiyum açısından ama yapamicaksan yogurt mu yemeyeceksin afiyet olsun ye. Bende bir kaç aydir evde yapip yiyorum yoksa hep marketten yedim.
M21052022 Eminecak Herşeyden o kadar korkar oldumki bi yerde düşük riski diye okudum ödüm koptu. Allah korusun 🙏
Fountain Ben son zamanlarda çiğ süte güvenmiyorum en güvenilir iyi markalarda hazır yoğurtlar hamileliğimin en başından beri hazır tüketiyorum.
M21052022 Zytng öyle mi bende ev yoğurdu yemiyorumda market yoğurdu yiyorum diye vicdan azabı çekiyordum. Market yoğurdu daha iyiyse gebelikte o zaman tamam :)
Liyababy Evde yapılan yoğurt gibisi var mı sütü çok iyi kaynatırsanız hiç birşey olmaz Allah’ın izniyle
Nskyhn Liyababy kesinlikle. Süte güvenilmese bile yoğurt olunca onun bütün sıkıntısı gidiyor. Mesele ben açık süt alıyorum içemiyorum hepsini yoğurt yapıyorum. Sütü kapalı içiyorum. Ama yoğurdun yerini hiçbir yoğurt tutmuyor..
Liyababy Tartışmaya müsait bir konu geniş kapsamlı iki ye ayrılmış bir konu kimisi kesinlikle ev yoğurdu kimisi market yoğurdundan uzak durun diyor herkes bildiğini yapsın en güzeli 🤗
Hlycngz Benimde kafam karıştı şimdi hep kendim ev yogurdu yapıp tüketiyorum cok sevmesemde yogurt yemeyi bilemedim şimdi market yogurduna mı dönsem🤷🏻♀️Ev yogurduna alışıncada market yogurdunu hiç yiyemem gibi
mirage333 M21052022 zaten hamilelikte market yogurdu yemelisiniz ☺ çiğ süt cok guvenilir olmadıgi için alıpta yogurt yapmayın. Yada pastorize günlük sütler satıliyor onlardan alıp yogurt yapabilirsiniz.
sersss M21052022 ben kendim yapıyorum sütü iyice kaynatıyorum hazır yoğurt çok yapay geliyor sevmiyorum doktorum da ev yapımı yoğurdu önermişti