Merhaba arkadaşlar,
28 haftalık hamileyim. 22. Haftamda detaylı ultrason yaptirdim ve bebeğe giden 2 damarda da çentik ve direnç çıktı. Daha önceki gebeligimde de preeklemsi geçirdiğim için aynı şüpheyle takipteyim. 22. Haftalikken detaylı ultrasonda hersey güzel çıktı Allah ima bin şükür. Ancak direnç ve çentik sebebiyle 1 haftalık gelişim geriliği vardı AC ve FL ölçümlerinde. Doktorum 28. Haftaya gelişim geriliği sebebiyle takip verdi. 28. Haftada gittiğimde bir damardaki direnç azalmıştır diğeri ise duruyordu. Yine AC 1 hafta FL 10 gün geriden çıktı. Bu arada 13. Haftada fetal dna yaptirmistim ve çok şükür temiz çıkmıştı. Kilosu 28. Haftada 1200 gr olması gerekirken 1000 gr. Boyuda 37 cm fln olması gerekirken 34,5cm. Ben kilosundan ziyade boyuna takıldım. Genetik bir hastalık v.s. olur mu diye endişe ettim açıkçası. Doktor bana fetal dna temiz detaylı yapılan ultrasonda bebekte olumsuz hicbirsey çıkmadı ve gelişim geriliginin sebebi belli damarlarda direnç var dolayiyosiyla bunlar bizi genetik hastalıklardan uzaklaştırır dedim amniyosentez yaptirmami önerir misiniz dedim gerek olduğunu düşünmüyorum dedi. Sadece direnç ve preeklemsi şüphesiyle ile seni yakın takip etmek istiyorum önemli olan 34. Haftayı görmek dedi ve 2 hafta sonra çağırdı. Peki fl neden bu kadar kısa dedim karın cevresi gelişim geriliği gösterdiğinde fl değeri doğru sonuç vermeyebilir. Böyle şeylere takılma dedi. Ama bende anksiyete olduğu için sabahtan beri okumadığım post arastirmadigim şey kalmadı. Başına böyle bir durum gelen var mı? Bebislerini nasil doğdu? Başka bir perinatologa gitsem mi yada amniyosentez yaptırsam mi? Çok uzun oldu hakkınızı helal edin ama yorum yapan olursa çok sevinirim. Rabbim hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza almamizi nasip etsin.🤲🤲🤲