ruveydataskin Yagmurrr_ 2 Li 3 lü testleri artık doktorlar geri teknoloji olarak görüyorlar asıl önemli olan detaylı ultrason ben yaptırdım 600 TL verdim doktor yarım saat baktı beyninde sıvı birikmesi var başı önde gidiyor dendi . Sürekli olarak kontrol edildi kendi doktoruma ilettim oda baktı her seferinde şükür risk yok şuan ama bunu 38. Hafta aniden ultrasonda kendi doktorum fark etseydi doğuma son günler kala perişan olurdum en azından bana kalan sürede kendimi telkin edebildim şükür ki sorun kalmadı . Ama bundan ziyade önlenebilir sorunlarda oluyor anne karnında . Bebeğinin sağlığı için gitmelisin . Tabi ki sorunda olsa senin canın kanın ama her şeye para veriyoruz bebeğim için boşa para vereyim hiç umrumda değil
EmelBG_ Yagmurrr_ Devlette ücretsiz yaptırılıyor .Ki gerekli birsey su kişi uçlu test cok gerekli görmüyorum şahsen ama detaylı ultrason olmazsa olmaz .Çocuğun tüm iç organ ölçüleri hayatı riskleri icin cok gerekli .Allah korusun Doğu msornası oluşabilecek ani ölüm veya yoğun bakım süreçlerini bilerek giriyorsun tedavisi erken olduğu icin sağlıkla kalıyor .Tabş ki hersey Allahtan ama tedbir icin aşırı gerekli birsey 🌸
[silindi] EmelBG_ Bende bunu merak ediyordum devlette ücretsiz yaptırıldığına eminmisiniz ben takibimi devlette yaptırıcam çünkü kaçıncı haftada yapılıyor bu ultrason. Siz yaptırdınızmı devlette kendi doktorunuzmu yapıyor yoksa ultrason odasına gidip oradaki uzmanmı yapıyor ben devlette yapılmayacağını yapılsada detaylı bakılmıycağını düşünüyorum yarım saat süren bir şey hani çok fazla gebe var herkesle o kadar ayrıntılı ilgilenemezler diye.
annesinin_beybisi [silindi] devlette yapılıyor ama bir devlet var bir de devletin ücretli özel bölümü var. özel bölümü normal özel muayenesi gibi ve ücretli ama devlet bölümü ücretsiz 5_10 dakika bakıliyor diyorlar ama özel bölümünden baya memnun olanlar var fiyatları normal özel hastahanedeki detayliya göre cok daha uygunmuş. 20_24 haftalar arasinda yapiliyor
EmelBG_ [silindi] Ultrason odasına doktorunuz yolluyor tarih vermeleri için zaten 1 -2 ay öncesinden anca randevu alabiliyorsunuz doktorunuza 15 haftalarda hatırlatın devlette sizi yönlendirir .20-26 hafta arasında tam hatırlamıyorum kızım suan 3,5 yaşında da . Gayet detaylı bakıldı zaten ama iç organları ölçüyorlar doktora sonra sonucu gösteriyorsun .Zaten hemen randevu verilip alınmıyor devlettede o yüzden anlık bi işlem olsa üstten bakarlar .
Kubra_miray_szr [silindi] kim dedi ücretsiz kaç ay önce kuzenim 250 yaptı şimdi artmıştır 😁😁 zaten hemen yapmıyor direk detaylı için gidersen ama eğer ki sürekli doktorunda hemen yapar yoksa 3 saat ara veriliyor
SunnyG Bazı insanların cahillikleri beni şoka uğratıyor. Önce detaylı ultrason nedir, neden yapılır onu öğrenmek lazım.
[silindi] EmelBG_ Anladım teşekkür ederim ben tarihi tam net araştırıp söylerim doktoruma zor olacak gibi olursa özeldede baktırabilirim bir kerelik birşey sonuçta teşekkür ederim.
EmelBG_ [silindi] Rica ederim yani nasıl denk gelirse yaptırın .Ama mutlaka yaptırın muhım olan o .Sağlıcakla kalın 🌸
Annesininportakali53 Yagmurrr_ sinirleniyorum maddi durumunuz var parayı veriyorsunuz tabiki yaptırın her yerini el parmaklarından tut kordondaki damarların sayısına kadar bakılıyor erken teşhis için çok önemli ben mesela çok üzülüyorum 17 haftalik hamileyim sehir hastanesine gidicem detaylı için ama giden arkadaşlarım gec kaldın eylüle randevu var diyor o zamana 28 haftalik oluyorum zamanı geçmiş oluyor ve özelde yaptıracak kadar maddi durumum yok yine de gidiyorum biri iptal eder şansıma diye ve çok üzülüyorum Allah korusun birsey çıkarsa erken teşhis çok önemli
Yagmurrr_ Annesininportakali53 valla doğrusunu söyleyeyim şu dönemde hastane masraflarim hep kredi kartımdan ödüyorum yani hic te uzulmuyom çocuğum iyi olsun ödenir napalim
Annesininportakali53 Yagmurrr_ ben de paraya üzülmüyorum canım muayene olamazsam kalacak diye üzülüyorum zaten herkesin maddi durumu farklı şu besigiyle bebek arabasını bile kredi kartına aldık ekonomi malum çocuğum için birikim yapıyorum malesef etrafımızda bize yardım edecek ailelerimizde yok var ama bizim bizden başka yazarımız dokunacak kimsemiz yok nereye sorsam detaylı 600-700-1000 diyor eşimin işleri çok iyi normalde ama şu dönemde işler duraksamis durumda gerekirse normal randevuya özele gitcem ordada doktor detaylı gibi bütün el parmaklarina bakıyor biz zaten çocuğumuz için harcayacagimiz paraya uzulseydik çocuk yapmazdık ama herseyini düşünüyoruz hiç yaptirmayanda var ben sadece vicdan yapıyorum benim arkadaşım detayliya girmiste çocuk ne yapsalar önünü dönmemiş öyle kaldı mesela
Yagmurrr_ Annesininportakali53 bebekler pozisyon değiştiriyor işte napican bende randevu aldim özelden uygun gördüğüm bi hastane var fiyati makul geldi ama inşallah bastan salma bakmaz yani o yönden tedirgin oluyorum
Kubra_miray_szr Yagmurrr_ be de yapmadım 2 li 3 lü tesler detaylida yapmadım 🤗🤗şu an 28 haftaligim gerek yok Rabbim ne verdiyse raziyim sanki girip bisey aldiracakmiyiz hayır o yüzden yapma Ablam yaptı sanki ne oldu dediler bebeğin engelli ablam çok üzülmüştü oda özel ve en lük hastaneydi sonra bebek doğdu hastaneye götürdüler valahi hiç birseyi yoktu sapasaglam😂😂 öylede güzel bebekti şimdi ise 8 aylık doktorların yanılma payı cok
Ozlem3467 Sonikiuc merhaba hanımefendi, nasıl buldunuz Allah rızası için söyleyin ya. Ben zeynep kamilden almaya çalışıyorum 2 hafta oldu yok çıldırcam. Özelde bin tl ne yapıcağımı şaşırdım. Tam 16.00 da giriyorum yok 17.00e kadar tekrar tekrar bakıyorum yok
Sonikiuc Ozlem3467 bende tam umudu kesecekken sariyer devletten buldum. İstanbul’da her yere bakiyordum nereye çıkarsa diye. Her dakika bakiyordum mhrs’ye. Öyle saatlere bağlı kalmadım yani. Telefonu elime her aldığımda kontrol ediyordum. Bu şekilde buldum