makbule17 iyi geceler anne ve anne adayları ben normalde çorumda yaşıyorum doğum için kendi memleketime geldim bugünde doktor kontrolü vardı 32 haftalığım ama oğlumun gelişim başından beri hep önde gidiyor yani bugün doktor 35 hafta gözüküyorsun pazartesi gel anestesi doktoruyla konuş dedi ilk doğum sezaryen olduğu için bu da öyle olacak gün verelim dedi bende ama hocam ben daha 32 haftalığım son adet tarihimden eminim çünkü planlı bi gebelikti dedim hala diyor yanlış hesaplıyorsun bu zamana da kadar çorumdaki doktorum asla böyle bişey demedi evet gelişimi önde ama son adet tarihine göre doğum olacak dedi bu adam niye böyle söylüyor anlamadım eğer dediği gibi 35 haftalıksam 16 temmuz da doğum olmak zorunda 38 oluyor onun dediğine göre ama benim adet tarihime göre 16 temmuzda ben daha yeni 35 haftalık olmuş olucam erken doğum olmuş olacak ya benim çocuğum kuvöze girerse nasıl düşünmez böyle birşeyi o yüzden yarın için farklı bi doktordan daha sıra aldım inşallah oda aynı şeyleri söylemez nolur bişeyler deyin bana üzülüp ağlıyorum ilk çocuğum erken doğmuştu çünkü su azlığından dolayı bu da öyle olmasın😢
MerveEbru makbule17 canım bence bulunduğun yerde başka bi doktora daha görün sonuçta 35 haftalık henüz prematüre sayılıyor olaki gerçekten bebek küçükse sağlık sorunu yok ise küvöze alınmaz zaten amaa şunu söylim bazı ultrason cihazlarında fark olabiliyor her cihaz aynı değil planlı bir gebelik olduğunu söylüyorsan bebeğin haftasına göre önde olabilir Bu doktora göre kesin karar verme derim. Aynı hafta içinde iki doktora muayene oldum ikiside farklı şeyler söyledi biri bir hafta önde diğeride haftası ile uyumlu olduğunu söylemişti bebeğimin
ozlemshnnn makbule17 doktorlar sezeryan dahi olsa son zamana kadar icerde tutmak isterler bebeği eger bir sorun yoksa. dediğiniz hafta cok erken başka doktora gidin mutlaka
Seymoshh makbule17 neden o kadar acele ediyor ki herşey normalse beklemek zorunda ne kadar anne karnında kalırsa bebek o kadar sağlıklı.farklı dr a görünün tabii ki şu ayınızda sizi strese sokmasıda cabası yazık
Aslhnklk makbule17 Belkide 32 haftayı önde diye 35 hafta diyo cihazda önde olunca o 35 hafta gösteriyo mesela. İkinizinkide doğrudur da siz bence anlaşamamış olabilirsiniz😊 yada doktor kemdini ifade edememiş olabilir. Gelişimi 3 hafta önde 2 haftada sıkıntı olmuyo ama 2 haftadan fazlası alınması için yeterli oluyo ayrıca doğum 16 temmuzsa siz 35 haftalık olcak diyosunuz ama bebeğiniz 38 haftalık olucak erken doğum olmuyo normal sezeryan zamanı tam. Bide her doğan küveze girmiyo tamamen bebeğe bağlı 40 haftalık doğup girende var
DefneErva Üzülmeyin lütfen, randevu aldığınız doktorun görüşünü de alın ona göre karar verin. Daha vaktiniz var nasıl olsa, yarın ki doktor da içinize sinmezse başka bir doktorla daha görüşün. Hepsi aynı şeyi diyorsa, doktorlara güvenin
makbule17 DefneErva evet yarın ki ne diyecek bakalım oda aynı şeyi derse farklı bi doktora daha gidecem
makbule17 Seymoshh aşırı kötü oldum bugün gelişimi önde alıcaz değince çok erken daha yarın ki doktor tek umudum oda olmazsa başka doktora daha soracağım
Seymoshh makbule17 gelişimi önde diyipte almAk isteyeni ilk defa duyuyorum haditehlike arzeden gerekçeli sebep sunar belki anlarsın ama bu erken doğum için sebep değil yerinde olsam mantıklı bir açıklaması olmadığı sürece kabul etmeyebilirdim ikna gerektiren bir durum bu
makbule17 MerveEbru şükür iyi oğlum arada yalancı sancılarım oluyor zaten progestan kullanıyorum başından beri 1 hafta önce de ciğer geliştirici olmuştum Allah büyük
makbule17 Aslhnklk inanın bende neye inanacağımı şaşırdım benimle dalga geçer gibi konuştu bi de son adet tarihini bilmiyon sen diye neden bilmeyeyim hocam planlı bi gebelikti zaten dedim yok anlamıyor
Aslhnklk makbule17 Siz yinede gidin başkasına da bebeğiniz önde yani korkmayın son adet tarihinize göre evet doğru ama bebeğiniz önde 3 hafta kadar söylediklerinize göre ondan demiştir öyle sadece tavrı ve uslübu yanlış güzelce açıklama yapmalıydı. Başja doktorlar sizi daha iyi aydınlatacaktır😊
Seyoelif Dua ederiz inşallah can8m.sekeriniE bakıldı mi benimde hep 10 gün öndeydi şeker varmış.seker takibi yaptık sanırım ara kapandı normale döndü