Smileyy 3.5 sene önce fitille doğumum başladı. Kendi sancılarım başlayınca fitili çıkardılar.
Fitil resmen kukumu delip geçmiş gibi canımı yaktı. Ara ara çıkar gibi oldu çünkü ebeler sancı girdiğinde açılma kontrolu yapıo ki doğum sancısından zor bi an .korkutmak için yazmıorm.suni sancıda alsan, kendinden sancında başlasa açılma kontrolu sancı girdiği an yapılan bişe ve bundan kaçarın yok. Neyse işte o esna fitili tekrar ittir falan. Yani kısaca fitil beni mafetti. Şimdş yine hamileyim ve bir de sezrynı denemek istiyorum.
Normal doğumda zor olan kısım doğum masasına gittiğin ana kadar. Yoksa ıkınıp doğurmak kolay. Önemli olan o ana gelebilmek.
Sancılar zor oluor. Umarım kolay açılman olur.
Ben 17 saat çektim. Korkutmak için yazmıorm dediğim gibi. Ama tecrübemi paylaşmak istedim.
Araştırdığımda ilk gebeliğimde , normal doğum şöyle kolay böyle basit die anlattılar ama boş çıktı. Halbuki bana detaylı neyle karşılaşcam söyleseler hazırlıklı olurdum. Ondan kimse bahsetmez mesela bu sancıda yapılan açılma kontrolünü. Benim kabusum o.
Ha şimdide sezrynla ilgili araştırma yapıorm. Ve iyi kötü detay bu kez net öğrendim.
Normal d. Doğumdan sonra hiçbişiyin yok. O harika bişe. Dikişin olursa bi kaç güne o da geçiyor acı sızı yine yok.
Ondan bu rahatlık başkaydı ama yapacak g.t yok bende bu hamileliğimde 😂😂