Herkese selamlar , öncelikle anne adaylarımızın sağlıcakla bebeklerine kavuşmalarını annelerimizinde bebekleri ile güzel sağlıklı günler geçirmelerini diliyorum 🤲🏻 Burada diğer forum sitelerinde deli gibi plesantanın aşağıda olması durumu ile ilgili arastırmalar yaptım tecrübeli anneler ile görüştüm ama içim hiç rahat etmemişti 🥺 17.haftamda doktorum plesanta rahime yakın ilerleyen haftalarda tekrar kontrol edelim demişti tabi o zaman heyecandan bu ne demek diye sormamıstım bile , 22 . Haftada detaylı ultrasonda parinatoloji doktorum tekrar bu durum üzerinde durdu ve beni kendi doktoruma yönlendirdi Hamileliğimi ilk öğrendiğim günden beri aynı doktor takipliyim ve doktorumdan çok çok memnunum Doktorum plesanta rahime çok yakın kapatma durumu var ama bu durum 28 - 30 . Haftaya kadar değişebilir yeri yukarı çıkabilir dedi Tabi bu durumun tam terside olabilir rahim ağzını tamamen kapatabilir kapatma olursa senin veya bebeğin için bir sorun teşkil etmez sadece normal doğum gerçekleştiremeyiz ve kanaman biraz fazla olur buda biz doktorları ekstra bir cerrahi müdahaleye davet eder dedi Doktoruma güveniyordum ama bebeğime bir zararı olur diye korkularıma yenik düşüyordum Çok ama çok okudum ve arastırdım herkesin standart söylemlerine ayak uydurma kararı aldım (ayakarının altına yastık koy uzan sadece wc ye kalk yürüyüş yapma temizlik yapma ) gibi bir sürü öneri ilk bi kaç gün bunlara uymaya çalıştım , eşimde destek oldu bu süreçte sadece lavaboya gidip yattım 2 3 gün sadece eşim yemeğimi suyumu meyvemi herseyi yatağıma getirmeye başladı ve çok sıkılmaya başladım bu durumdan ( BU ARADA BENİM KANAMAM YOKTU ) Baktım olmuyor böyle daha çok kendimi bu durum içinde mutsuzlastıryorum ve vazgecip kalktım temizliğimi yemeğimi çamasırımı ütümü yapmaya başladım (ağır işler hariç) kendimi zorlamadan yormadan 3 haftayı böyle geçirdim ve bugun 25. Haftamda kontrole gittim şeker yükleme için doktorum plesenta kontrolünüde gerçekleştirdi ve yukarı çıkmaya başlamıştı çok sevindim ilk sorduğum hareketlerimi kısıtlamalımıyım diye , kesinlikle hayır dedi kanama yok kapatma yok ise böyle bir sürece girmene gerek yok dedi Tabiki herkesin süreci farklıdır doktor tecrübesi farklıdır ama diyeceğim şu ki modunuzu asla düşürmeyin eğer doktorunuz aksi bir durum için sizi uyarmıyorsa kesinlikle sağdan soldan duyduklarınız ile kendinizi kısıtlamayın veya olumsuz yorumları değil olumlu olanları örnek alın kendinize . Özellikle ise internet üzerinden bu konuyu arastırmayın 🫣inanın hersey çok daha güzel oluyor kendi kendinizin doktoru olun Hepimiz sağlıcakla miniklerimize kavuşalım inşallah sevgilerle 🙏🏻