19 haftalık hamileyim. Genel olarak her gün bebek için faydalı besinleri tüketmeye çalışıyorum. Ama gebeliğin ilk başında, henüz gebe olduğumu bilmiyorken pizza, hamburger vs gibi gıdaları yedim. Gebeliğimi öğrenince ve o zamanki doktorumun da aşırı korkutmalarıyla uzun bir süre yediğim en zararlı şey simit oldu, o da mide bulantımı kesen tek şey olduğu için. Sonra farklı sebeplerden başka doktorlara gidince sorduğumda “biz de yedik, yaşam şeklin haline getirmeden yiyebilirsin, canın çok isterse yiyebilirsin” vs dediler. Yakın arkadaşlarımdan da hamileliklerinde bu tarz gıdaları fazlaca tükettiğini söyleyenler oldu. Öyle söylenince ben de birkaç defa canım istediğinde pizza, hamburger, döner vs yedim. Şimdi de bir süredir canım sucuklu tost çekiyor. Bugün eşimle evde sucuklu tost yiyelim dedik. Ama yanlış mı yapıyorum diye içim içimi de kemiriyor. Bir de markete alışverişe gittiğimde hamile olduğumu bilen kasiyer kız “yanlış anlamayın ama hamilelikte sağlıklı şeyler yenir bence” deyince içime iyice dert oldu.
Allah aşkına, içinizde bu tarz gıdaları tüketen var mı, yoksa herkes aşırı dikkatli de bir ben mi rahat takılmış gibi oluyorum!?