pembikto kimseyi korkutmak istemediğim gibi kimsenin başına gelmesini istemediğim bir doğum hikayemi paylaşıyorum. normal doğumu istediğimden dolayı şehrimden üç saat uzaklıkta 36. haftamda denizli doğal doğum merkezi nuray aydına muayene. olmuştum . bebeğim 3000 kilo idi . diğer doktorlar gibi iri bebek olmadıgını yetişirsem denizlide doğum yaptırabilceğini söylemişti doğum şekli olarak suda doğumu cok istesem de bana uygun görmediğini söyledi . bebek fazla büyümesin diye de vitaminleri kısmamı . adaçayı içmemi doğumu tetiklemesi açısından önermişti. ben sporuma yürüyüşüme devam ettim 37. hafta 3. günüm cumartesi günü suyum gelmişti nuray doktoru aradım . kendisinin cumartesi izmirde oldugunu garanti olsun diye sen bugunden geç zaten pazar sabahı denizlide olcagını belirtti bende pazar ordaysanız geleceğim dedikten sonra yola cıktık eşimle sancılarım henüz başlamamıştı. gece 2 gibi sancılarım başladı ebeye haber verdik sonuçta ekipler doktorun ebesi sancıların başlamasından doğumun başlamasından doktora haber vereceğini düşündük . ebeyle haberleştik eşimle hastaneye geçtik gece 3-4 sularında sancılarım şiddetle arttı açılmam 1-3 cm olmuştu sıyrılma var dediler nişanım gelmişti iyice sancılarım arttı sabah 7 ye kadar ve her sancıyı acıklıgı haber vermiştik doktorun ebesine ve doktor aramıştı beni ne zaman geliceksiniz diyordum yetişiriz diye cevap veriyordu ancak ne fayda ortada ne doktor var ne kimse . ben doğurmak üzere oldugumu hissediyordum o kadar şiddetlendi ki ağrılarım açıklıgıma bakıyorlardı . doktor hanım dikloran ağrı kesici vurdurulmasınu söylemişti doktor hanım ama hala ortada yoktu bekledim bekledim sabah 10 civarında nuray doktorun ebesi geldi ve açılmamın 8 cm oldugunu doğurıyor diye koşarak hastanede nöbetçi doktora haber verilmesini istedi . evet anlaştıgım doktor hala ortada yok ne acı ne hayal kırıklıgı . orda nöbetçi sezeryan seven işini riske atmak istemeyen hiç tanımadıgım doktor muayene etti riskli dedi doğum sakatlık cıkar ve cok kesi atmak zorunda kalırım diye korkuttuktan sonra kararı bana bıraktı normal mi sezeryan mı diye sancılarım agrılarım o kadar kötü haldeyken bu korkulu sözlerle haliyle yaşadığım hayal kırıklıgıyla sezeryanı seçtim . bebeğin başı büyük demişti doktor bebek doğduktan sonra 35 cm baş cevresi vardı kilosu cok demişlerdi 3370 bebeğim doğdu . ve ben 8-9 cm açıklıkla sezeryana gittim bebeğimin başıda kanala grdiği için başı bile uzamıştı. saatlerce çektiğim sancı ve doktor bekleyişim yanıma kâr kaldı. doğal doğum merkezi diye açılan merkezin tamamen para reklam kokan hareketleri bana verilen sözlerin yerine gelmemesi üç kuruş için insanların ne denli sözler neler yapabileceğini burda da anlamış oldum. doğumum doktorun söz verdiği zamanda pazar günü 10:50 de gerçekleşti . bakın ne kadar güvendiysem kendimi şartladıgım saatlere bakın doktor sabah zaten denizlideyim lafına bile o kadar güvenmiştim yazık. siz siz olun . doktorlara cokta güvenmeyin artık hepsi ticarethane . malesef .
RaYaRY pembikto benimde oğluma şuan başı önden gidiyor büyük deniliyo ama kime sorsam ulturason ölçümleri ve kilo tahminleri aynı çıkmadığını söylüyor
Deletedmom52620 pembikto çok geçmiş olsun inşallah bebeğin ve sen iyisindir umarım bazı yerler gerçekten sahtekar olmuş özel hastanelere bile güven kalmadı. Allah analı babalı büyütsün inşallah hayırlı olsun 🥰
hulya_6363 pembikto insan hayatı bir kağıt parçası olmuş ne yazikki .şimdi bebeğimle iyiyseniz gerisini düşünme canını sıkma güzel günlerinizi düşün onları da Allah’a havale et.
Maviii işte maalesef ki Allah iyi insanlara denk getirsin. geçmiş olsun şifa diliyorum üzülmeyin hayırlısı olsun hayırlısı böyleymiş .. ben üzüldüm ama insanlar bu denli nasıl rahat olur, oluyor inanamıyorum 😳