Novaa Merhabalar hamileliğin başında 50 civarı olan ferritin, multivitamindeki 16 mg demir ve osende demir c deki 17 mg demire rağmen 13 e düştü. Tekrar artması için ekstra neler önerirsiniz?
gkbyza Novaa C vitamini kandaki Demir emilimini yani ferritini arttırıyor benim de düşük çıktı Demir seviyesi yüksek olmasına rağmen. Vücudum ememiyormuş çünkü 😓 pekmezi ben de deneyeceğim çok duydum
Nurcukpnr Ben kan değerlerimi yükseltmek için 21 gün boyunca sabah aç karnına 4 çeşit pekmezden bir çay kaşığı koydum üstüne yarım limon sıktım ve bir çay bardağını tamamlamak için ğstüne kaynar su koyup sıcak sıcak içtim 46 olan değerim 94 çıktı ilaç kullanmaktansa çok etkili tavsiye ederim
Nskyhn Nurcukpnr aaaa deneyeceğim ilaç falan kullanamıyorum roka tere falan yiyordum şimdi bunu yapacağım teşekkürler bilgi için ❤️
Mrvmerve01 Nurcukpnr Nurcukpnr merhaba masallah 4 cesit pekmezi sayar misiniz Bende denemek isterim Benimde ferritin 6’ya dusmus 20 idi🥲
Novaa gkbyza Evet gebelik şekeri de yokken sabahları biraz pekmezden bir şey olmaz herhalde. Doktoruma soracağım😇
Nurcukpnr Novaa elinde ne varsa aslında öz daha iyi oluyormuş ama benim elimde üzüm dut keçi boynuzu vardı 4. Çeşidi almadım hepsinden bir çay kaşığı bi çeşitten iki çay kaşığı koydum öyle yaptım buarada bulantınız varsa mideyi bastırıyor baya iyi geliyo ve kabız yapmıyor
Nurcukpnr Novaa başka kullandığın şeyler varsa demirini eksiltiyor olabilir ben mesela iyot kullanıyorum bu yüzden demire daha çok ihtiyaç oluyo ayrıca c vitamini d vitamini ve çiğ kabak çekirdeği yağı kullanıyorum hepsini birlikte kullanınca daha çabuk etki etti sanırım
Nurcukpnr Mrvmerve01 4 çeşit pekmez (3 te olur yoksa 2 de olur hatta tek pekmezle de olur) Pekmez yoksa öz le de olur hatta daha etkili bile olabilir • Hurma pekmezi • Dut pekmezi • Keçiboynuzu pekmezi • Üzüm pekmezi Bende hurma pekmezi yoktu 3 çeşitle denedim ve kullandığım dut pekmezi horum dutu pekmeziydi (@ahsendogalurunler sayfasından almıştım) 4 çeşit ile yapacaksanız hepsinden 1 er çay kaşığı ekleyin üzerine yarım limon suyu sıkın ve üzerine kaynar su dökün sıcak olarak tüketin sabahları aç karnına en az 7 en fazla 21 gün devam edin
Nurcukpnr Nurcukpnr Pekmez yada özledim soğuk press yöntemiyle elde edildiğinden ve glukoz/şeker/gluten/katkı içermediğinden emin olun