yagmur_225 Kızlararr henüz 6 haftalık gebeyim. Arada kalp çarpıntısı oluyor kalbim sanki yerinden çıkacakmış gibi oluyor ve halsiz düşüyorum hiç böyle bi durum yaşayan oldu mu ??
Elifderin34 yagmur_225 Kalp çarpıntısı ve düzensiz kalp ritmi gebelik döneminin bir parçası olarak kabul edilir. Bu dönemde annenin kan miktarında artış meydana gelir. Bunun nedeni bebeğin oksijen ve besin ihtiyacının karşılanmasıdır. Bu durumda kalp atışında %20%25 oranında bir artış meydana gelir.
Verasmommm yagmur_225 benim hamilelik öncesinde bildiğim bir kalp sorunum vardı ufak çarpıntılarım da oldu sizin gibi kadın doğum doktorum kalbe görünmemi doğum esnasında beni zorlayabileceğini söyledi göründüğümde ise eski hastalığımdan eser yoktu ve kalp çarpıntısını hayatımı etkilemeyecek düzeydeyse normal varsaymamı söyledi siz de bir danışın isterseniz
Elifderin34 yagmur_225 doktorunuza sorun ve aşırı şekilde olduğunu hissederseniz hemen hastaneye gidin kalp bu şakaya gelmez
JJ19 Kalp çarpıntısı kansızlık zamanı olur, hamilelikte daha fazla artar o yüzden kan takviyesi alınması lazım. Birde kahve çay gibi kafeinli ürünler çarpıntının şiddetini artırır
Sedam42 yagmur_225 ritim bozuklugu vardir ikinci cocugumda bende hamileyken yasadim kalp ritim bozuklugu cikti
Mge127 Sedam42 merhaba kalp çarpıntınız geçti mi acaba ? Bunun için neler yaptınız ve kalp ritim bozukluğu doğumunuzu etkiledi mi ? Ben şu an hamile değilim kalp ritim bozukluğu çıktı sinüs taşikardisi çıktı hafif düzeyde ilaç kullandım geçmedi doktor artırdı ilacın dozunu bu da geçmezse kalbe bakmamız lazım gibi şeyler söyledi çok üzgünüm 😞 ilaç kullandığım halde oluyo ama çok az şekilde…
Yildiz028 yagmur_225 bende de oldu. Gemen saglikocagina gidip tansiyonuma filan baktirdim normaldi. Hemsire doktora gorun dedi gittim. Suan da Hersey normal nabzin 140 i gecerse acile git. Birde cay kahve cok tuketme guneste kalma hol su ic dedi.
Eflinimm MehtapBshn doktoruna sor canım öncelikle çok fazla oluyorsa ilacı var ben kullanıyorum benim çok yüksek normalde kalp rahatsızlığı vardı benimki 170 lerde bazen daha üstüne çıkıyor nefes alamıyorum bayılıyorum oyuzden doktorunla konuş muhtemelen demirine ve kan değerlerine bakacak ona göre ilaç verir