Merhaba kızlar doğum yapalı 8 gün oldu doğum hikayemi anlatmak istiyorum hamileliğim yoğun bulantılı ve kumsalı geçti hatta sezaryene alınırken bile midem bulanıyordu.Son bir ayı ise alkalen fosfataz diye bir değerim gereğinden fazla çıkıyor ve sürekli kaşıntı tutuyordu bütün gece 3 4 kez duş almak zorunda kalıyordum ama doktorum sebebinin belli olmadığını söyledi bu sebeple sezaryene karar verdik. Doktorum bu konuda beni çok rahatlattı sabah 9 da sezaryene alındım damar yolu açıldı anestezi doktoru yapılacak işlemleri tek tek anlattı belden vurulan iğnenin normal iğneden çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Sonra uyuştum sondayı taktılar acı hissetmedim kolay geçti ama sürekli dua ettim zihnimde dua edeceğim kişileri belirlemiştim hep onlara dua ettim 9.24 te bebeğim doğdu bende 10 olmadan odama çıktım. Ameliyatta midem bulandı yine kusma hissim çok yoğundu doktorum ona göre serum verdi. Odaya çıktım bebeğimi bir 15 dakika sonra getirdiler gün içinde karnıma biraz bastırarak kanı temizlediler uyuşuk olduğum için çok hissetmedim ama ilk kalkmak kolay oldu diyemem sonuçta ameliyat ağrısı sızısı oldu. 3 4 saatte bir dikloron yaptılar gaz ertesi gün çıktı sütüm için hemşire gelip masaj yaptı ve nasıl emzireceğimi anlattı hala dikiş yerim ağrıyor ağrı kesici alıyorum oturup kalkarken zorlanmıyorum desem yalan olur ama ilk 4 güne nazaran çok iyi. Ayaklarım rahim toparlayıcı serum verdikleri için çok şişti 2 numara büyüdü resmen doktorum 15 günde geçer dedi bu belki benim bünyemle alakalıdır. Sütümü sağıyorum aynı zamanda emziriyorum sarılık riski olduğu için çok az mamada veriyorum. Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz. Umarım herkes rahat bir doğum geçirir ve bu süreçte ve sonrasında karşınıza iyi insanlar çıkar 🌸