Pearlyyy Merhaba kızlar doktor polikistik over başlangıcı olduğunu söyledi adetin 3. Günü gidip hormon testleri vermemi istedi evresini o şekilde öğrenebilirmişiz. Çocuk istiyorduk ama içime bir korku girdi istemsizce. Hormon sonuçlarıma göre takviyelere ihtiyacım olabilirmiş. Aranızda pcosa rağmen normal yolla hamile kalan var mı? Ya da ne tür takviyelerle hamile kaldınız?
seda2209 Pearlyyy benim çocukluktan varmış evliligin üstünden 1 sene geçtikten sonra tedaviye baslayabilirim demişti ben gitmedim tedaviye. 1.5 sene sonra kendiliğinden oldu 🤗
Cicilibicili Pearlyyy içinize korku girmesin. Pcos gebeliğe engel değil. Bazı durumlarda denildiği gibi biraz desteğe ihtiyaç duyabiliyor sadece. Ben de pcosa rağmen doğal yolla hamile kaldım.
Dilekagrgn Pearlyyy çocukluğumdan beri varmış bendede canım hep sorunluydu adet gormezdim düzenli. Yumurtalarım catlamiyordu bir yumurtalığın da büyüme vardı . Erken yaşta fark ettik bekarken tedavi oldum hormon ilaçları kullandım doğum kontrol hapları falan . Prolaktin hormonumda bozuktu. Evlendik doktor korunmayin hiç tedavi gerekebilir dedi . Biz hemen çocuk istemedigimiz için tedavi olmadım 1.5 sene sonra istedik denedik ve hemen oldu ☺️ şuan 3.5 yaşında Birde 10 haftalık hamileyim bunuda korunmayı bıraktık hemen o ay hamile kaldım. Korkma yani Allah daha büyük sorunlar vermesin polikistik over sanki bir tık daha kontrol altında gibi düşünüyorum ben . Birde hiç takılma olsun olsun diye yada olmuyor olmuyor diye o zaman herşey daha kolay oluyor.
Zumra_elif61 Pearlyyy ilk hamileliğim kendinden oldu ama simdi beni de sizin gibi 3. Günü çağırdı pcı başlangıcı varmış korunmuyorum eller kazara spralle kalıyor ben kalamıyorum ☹️
teachering06 Pcosla, 122.7 kg da, hiç bi takviye almadan hamile kaldım. Pcos psikolojiden bence çok etkileniyor, ben mutsuz olunca adetlerim gecikirdi hep, bu şubat ayında çok mutlu olduğum bir kaç olay yaşamıştım o psikolojiyle hamile kalmışım.
Pearlyyy teachering06 benim çok kilom yok yaşımda genç bunların olmama ihtimalini düşürebileceğini sanıyorum ama herşey nasip tabi 🤷🏼♀️
aysun_4816 Bende de pcos başlangıcı vardı 40 günde hamile kaldım 🥰🧿 çok şükür rabbim aratmadı. Tedavi felan olmadim.
Pearlyyy aysun_4816 ayy ne güzel çok sevindimm 😍 inşallah bende takviyelere ihtiyaç duymadan hemen kalabilirim 🙏
Ozlemm71 Bende evlendikten sonra çok kilo aldım 86 kiloydum geçen sene diyete başladım. Adetim düzene girdi kendiliğinden Eylül ayında hamile olduğumu öğrendm 64 kiloda. 6 haftalıkken kalbi durdu. 2 ay korundum bıraktığım ay geri kalmışım. Kilonz varsa kilo verin
Pearlyyy Ozlemm71 kilom yok bende 62 kiloyum hatta 56 ile evlendim sonra 65lere kadar çıkıp en son 62 ye kadar verebildim çok zorlaşmıştı kilo vermem bu da onun bi etkisiymiş aslında. Pcosda hep gebeliğin zor olduğunu duyuyordum ama yazılanlar umut oldu gerçekten 🙏
Busra-varl81 Bende pcos hastasıyım 1 sene tedavi gördüm sonrasında 2 3 ay kadar ara verğpy hacamat oldum bir kaç kere vücudumun ve beynimin en rahat olduğu dönemde hiç beklemediğimiz bir anda tevafuk hamile olduğumu öğrendim bu işte en önemli şey sabır, moral ve tevekkül şimdiki aklım olsa gereksiz hapları içmezdim bir dünya para verip hiç bir sonuç alamadım sizin için de hayırlısı olsunn
Pearlyyy Busra-varl81 hapları kullanmayıp denesem ve olmasa hap içmediğime bağlarım kendimi suçlarım bende o potansiyel var 😂 stres zaten en büyük etken gerçekten kafadan atmak gerekiyo ama mümkün değil işte 😔
Pearlyyy Cicilibicili sizinki gibi yorumları okuyunca içimdeki umutlar yeşeriyo 🌸 inşallah rabbim aratmaz çok zor şeylermiş 😔
Pearlyyy Dilekagrgn rabbim hayırlısıyla kucağına almayıda nasip etsin inşallah 🙏 valla postu açmadan önce sürekli düşünüyodum ya olmazsa diye içim içimi yiyiyodu ama bu şekilde gebe kalanlar varmış umut oluyor bunlar. Birde başlangıç dedi tabi hormonları görmeden söyledi ama bilemiyorum inşallah adetin 3. Günü değilde gebelik şüphesiyle adetim gecikti diye giderim 🙏
Pearlyyy Zumra_elif61 siz ne zamandır deniyorsunuz en azından bir kere olmuş yine olur içinizi rahat tutun diyicemde kelin ilacı olsa başına sürermiş 😂
zeylifestyles 18 yaşımdan beri pcos var 26 yaşındayım evlendikten sonra 1.5 ay içinde hamile kaldım ama boş gebelik geçirdim. Pcos hamile kalmayı zorlaştırmıyor bence. Doktor gebe kalmanı etkilemez demişti.
Deniz_20 zeylifestyles pko da düşükte olsa yumurta tembelliği vardır androjen hormonu da fazla çalışır bunlarda gebe kalmayı engeller
Pearlyyy zeylifestyles banada etkilemez ama zorlaştırır dedi takviyelerle falan artık bi şekilde gebe kalınıyo ama ne kadar sürede o muamma tabi
Kocagoz88 Pearlyyy ben de pcoluyum. Benden de doktor hormon testi istemişti gidip baktirmistim sadece polikistik görünümü olduğunu hormonlarimin etkilenmediğini söyledi. Bir gün var bir gün yok ilişki yaşa dedi uyguladım 3 ocakta bunu söyledi ben 18 ocakta hamile olduğumu öğrendim 😂😂 şu an 26+0 sağlıkla gelsin inşallah 🤲
Pearlyyy Kocagoz88 amin inşallah sağ salim kavuşursunuz 🙏 darısı başıma inşallah dualarında banada yer ver hamişlerin duası tutar biliyosun 😍❤️
Kocagoz88 Pearlyyy yumurtlama takibi iiste doktordan yumurtlamaya yakın ilişkiye gir var yok şeklinde
zeylifestyles Deniz_20 onunda ileri evreleri var. Hormonlarım düzgün benim mesela, ama yinede her gittiğim doktor evet pcoslusun diyip gönderiyor.
Sinem0135 Pearlyyy kuzum göbeğim var mı pekl onu önemsiyorlar. Ama bir arkdaşım da sadece 3 ay gördüğü tedavi şle hamile kaldı hemen
Sinem0135 Pearlyyy kuzum benım de vardı ama kilom fazlaydı ve insülün direncim vardı. Kilo verince pkos da geçti insülin de üstüne doğal yolla hamile kaldım evlenince hemen
Pearlyyy Sinem0135 62 kiloyum ayva göbeğim var sadece. 2 yıldır en az 5-6 kez kontrole gittim gebelik için değil ama sadece hiç birinde pcos çıkmadı bir görünüp bir kaybolan bişey mi anlamadım diğer doktorlar neden söylemedi belki daha erken bi şekilde tedaviye başlayabilirdim bilmiyorum kafam allak bullak