Öncelikle çok geçmiş olsun.. sakin ol panik yapmayaya çalış çok zor anlıyorum ama panike artıyor bende aynı şeyleri yaşadım 12. Haftada progestanlar bırakınca kanamam oldu misafirim gelmişti kendimi yorduğum için oldu belkide… misafir gitti ben aylardır yatıyorum hiç kimseyi önemseme evinin işi kalsın yemeğin olmasın. Açta kaldığım oldu inan. Allah kimseyi muhtaç etmesin .16. Haftamda suyum geliyor mu diye bakmışlardı çok üzücüydü.. ama hep iyiyi iste dua et dinlen pozitif şeylerle meşgul ol.detaylı ultrasona gittiğimde 21. Haftada yukarı çıkmaya başlamıştı ,2 cm bile çıksa çok şey değişir diyorlardı plesenta 24. Haftada yukarı çıkmıştı 4 cm kadar yukarı çıktı bebek büyüdükçe çıkıyor bende çok ağladım hep yattım kanamalar geçmedi ne yalan söylim leke şeklinde devam etti.. idrar sonrası peçeteye pıhtılı geliyordu… bende tüp bebek oldum korkunuzu kaygınızı anlıyorum ama çok dua ettim pozitif düşünmeye çalışın ayakta kalmayın gezmeyin istirahat edin wc yemek dışında yatın arada saatte bir yeni yeni kalkıp bi evde tur atıyorum . Şu an 28+4 olduk… hala evde hiçbir iş yapmıyorum yemek dahil. Beş dk kahvaltımı hazırlıyorum öğün aramı kendim hazırlıyorum olan yemeği ısıtıp yiyorum onun dışında sürekli yatmaya devam ediyorum.o süreci de istirahatle geçirdim progestanı sabah akşam fitil olarak kullandımkanama alanı vardı bir de içerde hala duruyor kapanmadı oksapar kullandığım için. Lekelenmelerim geçmediği için tüp bebek olduğu için ve yaşadıklarımdan dolayı çok stresli olduğum için erken doğum riskim başladı.. yani düşük riski 24ten sonra yerini erken doğuma bırakıyor. Ben şöyle diyorum onca embriyo içinden sen seçildin sen en kaliteli embiriyomdun şimdi ete kemiğe büründün rabbim bu kadarını nasip etti sağlıkla vakitlice kucağımıza almayı da nasip etsin …1. İstirahat 2. Elalemi boşverme 3. Evi b.k götürsede önemsememe 4. Allahtan isteme/tevekkül 5. Eşinizin desteği ve anlayışı(en çok buna ihtiyaç duydum) 6. Düzgün beslenme 7. Doktorunuz dışında başkalarının dediklerini de önemsemeyin benim yazdıklarımda dahil kafanız çok ağrır mutsuz olursunuz doktorunuza kendinize güvenin ve allaha sığının..