Buraya daha önceden iki kez pozitif doğum hikayemi yazmak nasip olmuştu. Şimdi ise cennet meleğimin hikayesini paylaşmak nasipde varmış 😔
Normalde bugün 22.06.2022 tam 40 haftalık olacaktı..
2018 de bi oğlum olmuştu çok şükür ardından
2019 da bi kızım olmuştu
Fransa’da yaşıyorum çocuklarımı biraz zor büyüttüm yalnızdm ailem Türkiye’de eşimin ailesi burada ama zor o yüzden 3. bebek düşüncem yoktu
Sürpriz bi şekilde hamile olduğumu öğrendim bunda da vardır bi hayır dedim ve tabiki her anne gibi çok mutlu oldum 3. Kez anne olacaktım ..
Eşimle bi karar verdik bu bebek süpriz oldu cinsiyetinide öğrenmeyelim doğuma kadar sürpriz olsun dedik ve hiç öğrenmedik tek istediğimiz sağlıklı olmasıydı. Kontrollere gittiğimizde ilk başlarda hiç problem yoktu. Sağlıklı bi gebelik sanıyorduk ama benim içimde hep bi sıkıntı vardı buralarda karşıma hep ölü doğum yapmış hikayeler çıkıyordu yüreğim sıkılıyordu neden bunları okuyorum diyordum oğlumla kızıma hamileyken hep güzel hikayeler karşıma çıkardı. Her neyse 28 haftalık doktor kontrolümde bebeğimin kalbinde sorun gördüler hipoplastik sol kalp sendromu var dediler ve beyincik oluşmamış dediler hemen amniyonsentez almak istediler ama ben kabul etmedim kalktım o masadan. Ama tüm doktorlar ısrarla bu testi verin dediler trizomi18den şüphelendiler
Türkiye’de ki doktorlara raporları gönderdim onlarda dedi amniyonsentez verin içimiz rahat etsin bir hafta geçti gittim 29 haftalıkken amniyonsentez aldılar. Haftam ilerlediği için sonuç hemen geldi. Şükür trizomi18 çıkmadı ama ağır kalp hastası bu gebeliği sonlandırın bu bebek yaşamaz dediler kabul etmedim.
Bebeğimin gelişiminde problemler çıkmış bu bebek ameliyatı kaldırmaz biz ameliyatını yapamayız göğsünü açarız ama ölür karar sizin dediler.
Paris’de bi Türk doktoru buldum o ameliyatını yapacağını söyledi 1500 gramlık bebeği yaşattığını söyledi ve bana çok umut oldu seninde bebeğini kurtarırız dedi. Hazırlandık Paris’e gidiyorduk kontrol edecek ve doğumum Paris’de olacaktı.
Gitmeden bi gün önce genetik doktoru , eşimi aramış önce buraya gelin ondan sonra kalp için Paris’e gidin demiş.
Biz eşimle hastanedeydik yine kontrolüm vardı eve geldik eşim bi yere gidecem dedi gitti geldi gözleri şiş ağlamış noldu diyorum bişey demiyor annem aradı ağlıyor yarın ne duyarsan duy güçlü ol kızım diyor ne oldu anne daha ne duyabilirim ki bebeğimin ağır kalp hastası olduğunu duydum en önemli organı kalp değil mi ?
Daha ne duyabilirm niye ağlıyorsunuz diyorum cevap yok. Ertesi gün genetik doktoruna gittik eşim yanımda olduğu halde bana herşeyi Türkçe anlatacağı halde benim için ayrı yeten tercümanda getirmişler
Genetik doktoru bizimle 3 saat konuştu ve adını hiç duymadığım bi sendromdan bahsetti
Charge sendromu .. meğersem bebeğimin ikinci sonucu çıkmış bu hastalık eşimde ve bende bulunamamış ama bebeğimde kromozom 8 ve 14 de tüm harfler eksik oluşum sırasında mutasyona uğramış ağır ağır şeyler duydum her yönden engelli olacağını dediler beyinsel problem , görme, duyma, nefes darlığı gelişim geriliği kalp hastası ve plag1 genininde mutasyonundan dolayı Russel silver diye sendromdan daha bahsettiler hiç birine inanmadım son soru gebeliğe devam ediyormusunuz? Nasıl vazgeçerim dedim nasıl karnımda hareketleri aramızda oluşan o bağ ❤️doğduktan sonra kaybederseniz daha acı kucağınıza almadan vazgeçin kucağıma almamla alakası yok ki o benim karnımda ha kucağımda öldürtmüşüm ha karnımda bana ölümlerden ölüm beğenin diyorlardı .
Siz ölünce abisi ablası bakarmı ? diye sordular
eşimle ağlayarak çıktık. Eşime dedim inanmıyorum buraya engelli diye almak istiyorlar lütfen bana rapor al ben Türkiye’ye gidecem orada muayene olacam zar zor rapor aldık 3 günlüğüne Türkiye’ye gittim malesef orada ki Perinatoloji uzmanı daha da ağır konuştu.
Bu bebeği alalım dedi size zararı var dedi ne zararı olabilir ki yavrumun bana karnımda .. malesef plesantanız bebekten ayrılacak duruma gelmiş su fazlalığı bu bebek suyunuda hiç
yutamamış dedi. Yine ağlayarak çıktım yine inanamadım Fransa’ya geri döndüm. Hemen Paris’de ki doktoru aradım çünkü tek umutlu konuşan doktor oydu bebeğim doğar doğmaz açık kalp ameliyat olması gerektiği için doğum orada olmalıydı. Bu kez Paris’de ki doktor da olumsuz konuştu malesef Özge hanım genetik sonucu çıkmış bebeğiniz ağır hasta hani gelmeyin boşuna dedi sendromlu bebekler çok yaşamıyor bu amniyonsentez sonucu malesef ki kesin doğruluğu var dedi . o an göğe baktım Allah’ım neden demiyorum isyan etmiyorum dedim sen yardım et dedim 🤲🏻
karnımı tuttum yavrum hareket ediyordu seni buradan aldırıp da mezara koydurmcm yaşatacam seni engelleri beraber aşacaz annecim dedim ah olmadı sözümü tutamadım yavrumun o an hareketleri sertleşti o beni bırakmazken benim ondan vazgeçmem isteniyordu. Oğluma kızıma sarıldım çok ağladım
❤️ 15.05.2022 pazar günü 33 hafta 34 hafta arası..
sancılarım vardı sızıntı şeklinde su geliyordu zaten stresten sancım hep oluyordu ama o gün dayanılmaz hale geldim gideyim bi kontrol etsinler dedim hastaneye gittiğimde doğum başlamış dediler riskli gebesiniz hemen profesör doktoru çağırmam lazım dediler. Doktor geldi beni hemen sezeryana alın lütfen dedim bebeğimin kalbi dayanmaz diye çok korktum tamam dediler kontrol edeceğiz meğersem bebeğimin kalp atışları durmuş bile .. eşime demişler bana demediler sancı anında gözüm bişeyi görmüyor duymuyordum. Daha önceden hissetmiş ve korkmuştum buraya da yazmıştım eğer ölü doğum yaparsam diye 😔 Doğum yaptığım odanın ışıklarını bile açtırmadım sance çekiyorum eşim elimden tutup ağlıyor veee Sabah ezanında doğurdum cennet meleğimi kızım olmuş cansız bedenini kucağıma aldım öptüm sevdim kokladım eşim aldı kucağına öptü vedalaştı ah yavrum yüreğim yanıyor hiç geçmiyor mis kokusunu aldım.
Bebeğimi eşime teslim ettiler aldı yavrumuzu
kaynım ve kayınbabamla Çorum’a memleketine götürdü orada yavrum yatıyor 😔
Oğluma kızıma sarılıyorum ama geçmiyor yeri dolmuyor oğlum çok etkilendi hep kardeşini soruyor neden melek oldu neden Allah’ın yanına gitti benim kardeşim hasta mı oldu noldu noldu ben kardeşimi istiyorum diyor 😔
Çok uzun oldu kusuruma bakmayın içimi dökmek istedim rabbim kimseye yaşatmasın
İnşallah cennetinde kavuşuruz ❤️❤️ Rabbim herkese sağlıklı bebekler nasip etsin benimde oğluma kızıma uzun hayırlı ömürler versin 🤲🏻♥️