Öncelikle sonuna kadar normal doğum isteyen biriyim ve sonuna kadar da deneyip ama hayırlısı neyse kızım nasıl gelmek isterse razıyım dedim.
20 Haziran 37+5 te kontrol muayenem vardı 5 gün önceki bi cm açıklığım 3 cm olmuştu. Bu zamana kadar olan son iki haftalık süreçte inanılmaz bir fıtık ağrım bardı sol kalçama vurmuştu yürüyemiyordum bile hiçbir şey yapamıyordum. Temizlik yemek her şeyi bırakmıştım. Sonra annem geldi artık doğum olsun isterken yavaş yavaş egzersize başladım sıcak suya girdim oturdum gece ve o saban cinsel ilişki yaşadık ve bu şekilde kontrole gitmiştim hem fıtık ağrım tamamen geçti hem de 3 cm açılmışım. Doktorum nstde sancı çıkarsa yatış veririm dedi 78-100-100 diye sancılar çıktı eve gitmeme bile izin vermedi direkt yatırdı. Bu arada bebeğin kalp atışı dümdüzmüş sıkıntı gördü serum verdi gece hep nstye gireceksin Doğum olursa gelcem yoksa sabah suniyle bebeği doğurtcaz dedi. Gayet kesin konuştu. Sonra hemşireler her nstde sancın yok haftan da erken bekleriz dedi sancılar da düzensizmiş 60lar çıkıyordu arada 90 ama hepsi düzensizdi sabah beklendi. Neyse sabah 9 gibi doktorum geldi alttan muayene yaptı aşağı in doğumhaneye geliyorum dedi. Doğumhaneye gittim beni direkt çatala çıkardılar sen Yüşa hanımın acil doğumhaneye dediği hasta mısın dediler iki gebeydik o sırada acil olduğumu bilmiyordum ama öyleymişim sürekli nst yaptılar bu arada benim sancım çıktığından bile fiziksel hiçbir sancı çekmedim. Adet ağrısı gibiydiler değildim. Ebe de çatı yaptı 4 cm dedi ama çok acıdı doktorumun ilk iki muayenem inanılmaz güzeldi korkarak yaptırmıştım ama çok güzeldi ki hiç
Acımamıştı ve doktorum çayın çok iyi çok kolay doğrursın diyordu motive oluyordum. Ama ebeninki kötüydü o da bana üst çayı çok dar nasıl doğurtcaz seni zor dedi. Bu arada ben sancı hissetmiyorum diye suni verdiler hala bi süre hissetmedim. Ama bebeğin kalp atışı hızlandı 180lere çıktı doktorum beğenmedi. Tekrar tekrar nst istedi serumlar verildi düzelirse devam etcez yoksa sezaryen konuşmaya başladı gözlerim doldu hiç istemiyordum. Ama sağlık söz konusu olunca tabiki hayır demedim. Doktor geldi git bir şey denedi açılmam 5 -6 oldu ni saatte 2 cm açılmıştım. İlk gebelik için çok iyiyimiş çatımı da iyi görmüştü o. O kadar kıyamıyorum ki bu doğumu sezaryene çevirmeye her yolu deniyorum ama bebeğin stres yaşayacak dedi. Denemediği şey kalmadı gerçekten suniyi iki kere kesti denedi düzelir gibi oldu ama yine başa sardı artık gene öyle olunca sezaryende karar kıldı. Eşim de ben de çok normal istiyorduk kendim de çok bebek içindi açıkçası. Ama yine bebeğim için en hayırlısı o değilse de yapacak bir şey yok dedik. Olmaşı gereken neyse o olsun dedik eşim de beni telkin etti biz çocuğumuz iÇin istiyorduk ama hep Mavi ne isterse o olacak diyorduk bak kızımız suni sancıyı hiç sevmedi her bağlandığında stresleri dedik. Acil ameliyat anonslarıyla geçtik ameliyathaneye. Sedyeyle girerken dayanamadım ağladım gözlerimi sildim eşim de arkadan görmüş durdurdu bizi girişe geldi beni tekrar öptü yatıştırdı 20 dkya burdasın bebeğimizle kavuşcaz falan dedi sakinleştim biraz. . Her ne kadar kabul etsek de içim buruk tabiki ayakta bebeğimi kucağımda taşıdığım anların hayalini kurarken sedyeyle çıkıp uyuşuk olacaktım. Neyse spinal belden uyuşma yapıldı kaskatı kesildim başladı kesilmeyi kesinlikle hissetmedim ama tüm organlarımı çekiştirdiklerini göğüs kafesime bastırdıklarını bebeğimi çıkarmış anlarını hızlı ve güçlü hamleleri epey hissettim. Bu kadar hissetmem ağrı çekmem normal mi dedim çünkü bağırıyordum evet dediler. Doktorum hep konuştu benimle bebeğini gördüm bak nasıl uzanmamış şimdi alıyorum gibi bende yukarıdaki avizelerde yansımayı görüyordum. 5 dk sürdü bebek çıktı.12:50de doğdu. Çok ağrılı geçti ama bebeği görünce unuttum önce kanlı çıkarıp gösterdiler sonra biraz temizleyip getirdiler kızım beni tanıdı annecim dur konuştukça gözlerini açıp dinledi hiç ağlamadı benden uzaklaştırdıklarında ağladı bida getirdiler gene gözlerini açtı bana baktı. Sonra götürdüler. Dikme işlemi bi 10-15 dk daha sürdü. O da yine ağrılı oldu tüm baskıyı hissettim bebeğime gitmeyi de bekliyorum süre uzun geldi. Ben sedyeyle tek çıktım. Odaya geldik bebeği bekledik. 20-30 dk buldu sanırım belli daha az ama bize uzun geldi bilmiyorum 🤷♀️ kızım o kadar güzel ki yenidoğan hepsi aynı kıpkırmızı küçücük hepsi birbirine benziyor diye düşünüyorduk ama öyle değilmiş. Kendi çocuğun herkesten güzel eşsiz ve biricikmiş. Sütüm şeffaf su gibi geliyor Bikaç damla. Ebeler normal olduğunu bebeğin bununla doyacağını sütümün gayet yeterli olduğunu söyledi. Akşama kadar idare etti aslında. Kakasını da yaptı çişini de. Bebeğim gğzel tuttu memeyi dişleri var gibi acıdı hatta şuan biraz tahriş oldu. Ama akşam itibariyle sütüm yetmedi arkadaşlar. Çocuk uyumamaya iki memeyi de 15er dk emip yine de ağlamaya başladı. Memeden bırakamıyordum ama ağzına alıp bırakıyordu bitiyordu galiba. Mecbur kalıp hemşireden mama aldık 30 CV kadar içip mis gibi uyudu. Avent biberonla verdik ebe başka biberon la izin vermezdim zaten yada kaşık ve enjektörlü verilebilir dedi. İki ölçek daha yaptık şuan bi 30 daha kaldı onu sa uyandığında vercem sabah ola hayrola süt artar mı bilmiyorum ama inat etmeye gerek yok olmayınca mamayı vercem en azından düşen oturana kadar. Sezaryen sonrası ağrılar çok zormuş normal doğumdan korkuyorum deyip bunu seçmen tanıdıklarım vardı saha kolay sanıyordum ama bence daha zor olan buymuş. Dikiş yerlerin acısına dayanamadım ağladım sinir krizi geçirdim hemşire üç farklı ağrı kesici yaptı beni bayılt dayanamıyorum diye ağladım eşime anneme bir şey yapın nolur dedim. Bebeğimi emziremedim o ağlıyor diye daha çok ağladım o kadar ağrımla kucağıma aldım bebeğime bakıp ağladım özür diledim herkesten medet umdum nolur bir şey yapın çok güçsüzüm doyuramıyoruö diye. O krizin arasında hemşirenin yaptığı bi serum işe yaradı 40 dk sonunda geçti ve sakinleştim. Bir daha asla doğurmam dedim.
bi pijama takımı bir de lohusa geceliği getirdim. İkisini de kirlettim. Şuan sadece sabahlık giyip kemerle bağlıyorum altımda depend. Kanama ilaç vs kirlendi epey. Annem pijamamı yıkadı yarın öğlen taburcu olana kadar gene onu giyerim. İki pijama alınabilir. Benek kıyafeti 4 hastane çıkışı getirmiştim bi tanesini kullandık gün boyu sadece alt pantolonu kirlendi onu değiştirdim diğer takımlar duruyor giyilmedi. İki müslin bi battaniye getirmiştim bi müslin ıslandı değiştirdim. Yedek eldiven çoraplar hiç gerek kalmadı kirlenmedi. Üç depend getirmiştim hepsini kullandım. Biri doğumhanede sancı çekerken gitti suyumu patlattılar alttan muayene vs derlen hafif kirlendi sezaryenden sonra iki tane kullandım çok kanlandı. Yarın sabah iÇin eşimden bi tane istedim evden getirecek.
Doğumum her türlüsü çok zor ama unutulacak tabiki. Ben sıramı savdım acısız sancısız sağlıklı doğumlarınız olur inşallah 🙏