Bstt Hiç korkma dicem ama korkmadan olmuyor.İnsanın elinde değil. Ben 21+5 de 7mm açılma ve 20mm kısalma oldu.
22+5 de 1cm açılma ve 17mm kısalma + kese sarkması ile serklaj yapıldı ve 39+5 e kadar geldim, dikiş alındı ve 41+3 de en sonunda normal olmayınca sezeryan oldum.
Dikiş atıldığında yaptıklarım ve doktorumun uyarıları şöyleydi:
yat yat ve yat. (Yaklaşık 18 hafta yattım, evde wc kalktım şeklinde.Çarşıya heralde 2-3 kere çıktım)
Ağır kaldırma. (Çamaşır selesi sürahi bile kaldırmadım)
Ev işi yapma (süpürge,toz alma,cam silme vs her şey)
Strese girme ne bileyim birine kızma kavga etme yani vücudun ve hormonların gerilmesin. (dünya yansa umrumda değil, bebeğim 1. Plan ☺️😂)
Cinsel ilişki bilmiyorum doktorun bişi dedi mi ama genelde yasaktır. (Ben gebe kaldığımı öğrendiğimde kesmiştim zaten denk geldi)
Ayakta alabiliyorsan ayakta duş al 5-10dk kadar ılık su ile.Ayakta duş almak enfeksiyon olmaması için öneriliyor.Yok ağır geliyorsa oturakta oturarak gene kısa süreli yıkan. (Ben karnım ağır gelmeye başladıktan sonra 4-5 günde bir,oturak ile ılık duş aldım yıkandım.Karnıma hiç su tutmadım direkt)
Pamuklu ütülü gevşek rahat,anne model dediğimiz çamaşırlardan kullandım.Çamaşırlarımı eşimden de ayrı yıkadım.Günlük ped kullanmadım,çamaşır ıslandıkça değiştirdim günde 3-5-7 tane vs
Sağlıkla 39/40 lı haftalarda inşallah kucağına alırsın evladını 🤲🏻☺️