Selamun aleyküm kardeşler. Araştırmalarımla kendim yapmaya çalıştım uygulamaları sizlerle paylaşmak istedim. Bebeğin hem sağlıklı hem de ahlakı için, kolay doğal doğumun olması için yapabilirsiniz😊
1- her gün 2 rekat namaz kılmak- (bebeğin azalarının tam olması için)
2-her gün Hz Fatıma anamıza Fatiha okuyup onun doğumu gibi doğumumuzun kolay olmasını istemek
3-La ilahe illallah zikrini çokça çekmek her gün
4- her gün Yasin, Meryem, Yusuf Surelerini okumak
5- İnsan suresini okumak ahlakı için
6- her ay 1 hatmi olacak şekilde 9 hatmi indirmek
7- bebeğinizle her gün konuşmak Allahı anlatmak Peygamberimizin sav ahlakını anlatıp telkin etmek, nasıl bi bebek olmasını istiyorsanız telkin edin
8-bebek doğum kanalına girmesi için İnşikak Suresini okumak
9- 6-10 kilo arası almak normal kabul ediliyormuş( ama ben 11 kilo aldım 😁)
10-saat 18:00 den sonra ve doyuncaya kadar yenilmemeli, az ve sık yenilebilir
11- hareketli iş, spor, egzersiz yapılmalı
12- doğumun rahat olması, sütün temiz yeterli olması için ilk 4-5 ay beslenmede meyve, sebze, yeşillik, doğal bal, pekmez, taze kırılmış tuzsuz badem, fındık, fıstık, ceviz yemeli
13-semizotu, ıspanak, roka, dereotu, brokoli, hindiba, ısıganotu, turp yaprağı, haftada 3-4 defa et,balık, hurma, enginar, tahin yemeli ve yeşil sebzedeki asitler aktif temizleyicidir, Rahmi doğum yollarındaki kireçli temizler
14-gebeliğin 16. Haftasından itibaren bebek eğitme zamanıdır bolca konuşulmalı, Kuran okunmalı, bebek duyduklarını daha kolay öğrenir
15-doğum sırasında kadın korkmazsa bebek, rahim doğru yolu bulur
16-sancı başladıkta sonra üzerlik otu ile tütsü yapılır
17-kimyasallar, deterjan, hijyenik pek kullanmayan ( ben yıkanabilir ped kullanıyorum), yer sofrasında doğal yemek yiyen, yerde oturan, çok çalışan hareketli kadınların rahim kasılmaları ağrısız olur, çok kolay doğum yapar
18- hamilelik süresince İnşikak süresini ezberleyen doğum sırasında korkudan emin olur
19- paketli gıdalardan uzak durmak olabildiğince un ve şekeri de azaltmak
20- son olarak da Allah’a çokça tevekkül etmek. Doğum bizim işimiz değil bebeğin ilk hayat mücadelesi biz sadece ona yardımcı olamaya çalışacağız. Allah 9 ay boyunca en güzel şekilde bebeğimize bakıyorsa doğumu da en güzel bi şekilde planlamıştır. Allah herkese bebeğini sağlıcakla hayırlı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin.
Sizlerde bildiklerinizi paylaşırsanız mutlu olurum ❤️🥰