Kızlar sonunda bana da yazmam nasip oldu 🤗 Öncelikle ben yurtdışındayım burada sezeryan olmak istiyorum deyip olamıyorsunuz normal doğum öncelikli. O yüzden baştan beri normal doğuma kendimi hazırladım ve hiiç kendimi korkutmadım. Etrafımda ki herkesi dinledim, okudum vs vs . Hiç korkum yoktu ve bence işimi kolaylaştıran başlıca sebep bu bence😀 Hamilelik boyunca hiç kendimi kısıtlamadım hareketliydim zaten ailemden uzak olduğum içinde yardım edecek biri yoktu eşimden başka 😩 Gebelik başından beri de gebelik şekerim vardı dikkat ettim desem yalan olur ama ben hiç abır cubur vs tüketmedim bol bol meyve yiyordum o yükseltiyordu onda da bir çay bardağı süt yoğurtla dengeliyordum🤩 39+6 da doğum sancısı sanıp hastaneye gittim ama değildi o gün doktor bir parmak kadar açılma olduğunu söyledi. Ertesi gün nişanım geldi o gün doğum bekliyordum kiiii 40+4 e kadar sıfır sancı 😂😂 ama hergün akıntım çok çok geliyordu yani nişanım bir defalık gelmedi. 40+4 de sabah belimden sancılar geliyordu düzenliydi ama ben bilemedim ne olduğunu duşa girdim sıcak suya oturdum biraz dinlendim sancı geçti gibi oldu heralde yalancı sancı dedim. O gün eşimle yürüyüşe çıktık her gün yürüdüğüm yolu yürüyemedim ağrılardan. Gece 12 ye kadar sancılar sıklaştı dakikalar azaldı hastaneye geldik doktor 3 cm açıklık gördü hemen beni doğum odasına aldı epidural verdiler sancılar kesildi direkt. 2 saatte 5 cm kadar açılma oldu. 5 cm den sonra açılma olmadı bir süre doktor suyumu patlattı. Suni verdi ve tekrardan açılmalar fazlalaştı. Ben sadece sürekli yatmaktan sıkılmış ve yorulmuştum onun dışında sıfır sancı 😀 gece 1 de yatışım yapıldı ertesi gün saat 13.00 e kadar 10 cm açıldı. Doktorum 10 cm den sonra isterseniz bekleyelim bebek kendini aşağıya çeksin daha kolay olur senin için dedi yoksa ilk doğum olacağı için zor ve uzun olabilirmiş. Ben de o kadar saat bekledim beklerim dedim 😂 ve iyiki beklemişim. Epiduralin etkisi az az geçiyordu ayaklarımda bebek aşağı indikçe. Doğum başladı iki tane ebe ve eşim vardı ortam çok rahattı bence bu da çok etkiliyor. Ben sancılarımı hissettikçe ıkındım ıkındım güçlü bir şekikde hiiç pes etmedim . Ve yarım saatte yaklaşık bebeğim geldi🌸 dikişsiz, kesisiz bir doğum yaptım. Allaha şükürler olsun. İlk baştan beri hiç bir kimseden etkilenmemeye çalıştım ve kendime çok güvendim 🤩 bu da benim doğum hikayem inşallah bazılarınızın korkusunu yenmesine sebep olurum🌸🌸