Zehrabb Kızlar bende aşırı kansızlık yani demir eksiği varmış 2ay önce kan ilaçı kullanmadığım halde daha güzelmiş sonuçlarım nasıl oluyor anlamış değilim b12 demir protein falan hepsi berbat dedi ebe öneriniz varmı doğal kan yapıcı şeylere
Soruyorumm Zehrabb demir ilacını içince bir saat kalsiyumlu şeyler yememek lazım yoğurt süt gibi ayrıca bir saat falan çay kahve içmememk lazımmış okuduğum makaleler falan hep yazıyo doktor tanıdıklarda dedi
Nskyhn Zehrabb ben sürekli tere , roka yiyorum. Tahin pekmez yiyorum çokta faydasını gördüm. Özellikle tere ve rokanin
berceste5155 Zehrabb benimde aynı şekilde ilaç kullandığım halde demirim düşmüş doktorum kullandığın ilacın sana bir faydası olmamış dedi ilacımı değiştirdi
JJ19 Cok azsa eger ilac haricinde fazla artmaz kaniniz , bende de doktor soylemisdi dogal yolla artirmak zormus cok dusuk olunca, yumurta kirmizi et nar gibi kan arttirici seyler yiyin ama kan takviyesi de kullanin
Deletedmom7373700 Zehrabb maalesef Talasemi de doğal yollardan kan değerlerini yükseltmenin bir yolu yok. Pekmez kuru üzüm falan hep hikaye. Hiç bir şekilde yükselmesine yardımcı olmuyor. İlacınızı değiştirebilir doktorunuz belki gerekli görürse kan veya Demir takviyesi verirler damardan. Benimde öyle kan değerlerim. Yeni kullanmaya başladım ilacı. 1 hafta sonra kan verdiğimde değerlerim daha düşüktü. Birde kan hapını sabah aç karnına içip en az 1 saat hiç bişey yiyip içmemek lazım. Özellikle süt çay kahve gibi. Ona dikkat etmediyseniz belki o yüzden de etki etmemiş olabilir