Selam kızlar. Şuanda hastane yatağından yazıyorum. Sanırım biraz uzun bir hikaye olacak. Maalesef gebeliğe bağlı şeker ve hipertansiyondan dolayı riskli bir hamilelik geçirdim. Geçen hafta ki kontrolümüzde tansiyonum yüksek çıkınca doktorumuz bir gün yatış verdi ve iki doz ciğer geliştirici iğne yaptı. Evde devamlı tansiyon kontrolü yapıyorduk. Hafta sonu küçük tansiyonumun yüksek çıkması üzerine doktoruma haber verdim. Randevu gününden önce gelmemi söyledi. Hastaneye gittiğimde tansiyonum 14/11 çıktı ve doktorum bundan sonra bekleyemeyeceğini ve bebeğin de benimde riske gideceğimi söyledi. Ultrasona bile almadan acil sezaryen dedi. Zaten. Sezaryen istiyorduk. Skolyozum olduğu için. Zaten yakın zamanda kan ve idrar tahlili verdiğim için onunla bile uğraşmadık. 15 dakika içinde hazırlayıp ameliyathaneye indirdiler. Ablam yanımdaydı ama eşim ve annem yoktu. Onları göremeden ameliyata girdim. Bu beni oldukça üzmüştü. Çok korkarak girdim. Defalarca sordum hissedecek miyim diye. Ama hissetmeyeceğmi söyleyip beni sakinleştirdiler. Ameliyathane ekibi gerçekten bu konuda harikaydı.
Sezaryen olacak hemen hemen bütün kadının kafasında aynı sorular vardır. Spinal iğne acıtıyor mu? Hayır asla acıtmıyor. Damar yolu gibi aynı
Sonda iğneden önce mi takılıyor sonra mı. Bana iğne yaptıktan sonra takıldı. Çıkarılırken de hiç acımadı
Hiç acı hissediliyor mu? Kesinlikle acı yok. Ama dokunulduğunu hissediyorsunuz.
Uyuşukluk gittikten sonra çok acı hissediliyor mu? Sonuçta orda bi kesi var ve işlem görmüş haliyle ağrı oluyor. Tarif edecek olursak benimki şiddetli adet sancısı gibiydi. Ama ayaklarımı hareket ettirebilmeye başladıktan sonra ayağa kalkana kadar sürekli ayaklarımı oynattım. Hakeket ağrıyı da sancıyıda azaltıyor.
İlk ayağa kalkış zor mu?
Benim hiç başım dönmedi. İlk kalktığımda yanma ve ağrı hissettim dik duramadım. Ama yürüdükçe daha iyi oldum. Her adımda daha iyi hissettim. İlk yataktan kalkarken bir destek aldım ama sonra yürümeye devam ettikçe tek yürüdüm.
Hemen süt geldi mi?
Maalesef sütüm hemen gelmedi. Süt için masaj falan yapıyorum. Ama bebeğimle ten teması bile yapamadım. Çünkü solunum sıkıntısı vardı ve bana 5 saniye gösterip hemen küvöze koydular. Şuan damla damla geliyor. Ama bebeğimi beslemediklerini söylediler. Sadece serum takılı.
Doktorum geldikten 3 dakika sonra bebeğimin sesini duydum. Bebeği çıkarırlarken göğüsümde bir ağrı hissettim. Hani üşüttüğümüzde derin nefes alırken göğsümüz ağrır ya onun gibi. Bebeğim gittikten sonra ağrı devam etti. Söyledim. Bir sakinleştirici yaptılar. Biraz seni uyutur dedi. Öyle de oldu. Dikiş yapılırken uyumuşum. Gözümü açtığımda üstümü kapatıyolardı.
Spinalden sonra aniden tansiyonum düştü ve midem bulandı. Onun içinde bi ilaç yaptılar ameliyattan önce o baya rahatlamıştı beni bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Sezaryen çokta korkulacak bişey değilmiş. Sonrası illaki biraz zor oluyor. Ağrılar sancılar falan. Ama inanın yürüdükçe geçiyor. Ve bebeğiniz yanınızdaysa eminim daha rahat geçirirsiniz bu dönemi. Şuan ben bebeğimden uzağım. Hiç dokunamadım. O yüzden kendimi kötü hissediyorum. Ama bu dönemlerde geçecek inşallah. Allah hepimizi yavrumuza sağ salim kavuştursun.