semanur0456 söyle devlet hastanesine gittiğim için hangisi denk gelirse ona gidiyordum tabi ilk gebeligim bir bilgim yoktu o süreci yaşayınca kendi kendime araştırıp bu gibi durumlarda genetik test yapılması gerektiğini öğrendim ben genel olarak hormon testlerimi illaki yaptirrdim bir sorun olmadığını biliyordum eşime ben dedim genetik gidelim sehir hastanesine gidip eşimle kan verdik 1.5 ay sonra sonuc çıktı bende hafif pıhtılaşma çıktı zaten dusuklerin çoğu pihtilasmadan kaynaklı ondan sonra onlemimi alınca içim gerçekten rahat etti hiç bir şekilde belli bir surece girmedim kendimi dinledim kendimi 6 ay sonra hazır hissedince ve rahmiminde tamamen dinlendigimi yeni gebeliğe hazır olduğunu düşününce korunmayı bıraktım ve bıraktığım ay hamile kaldım bursada oturuyorum özel aritmi hastanesi Adnan şahine gittim pıhtılaşma sonucuyla 4 haftalikken değerlerim olduğundan yüksek ilerlediği için 4. Haftada keseyi de gördük yılların doktoru herkes tavsiye ediyor çok zorlu operasyonların bile altından kalkmış gider gitmez güzelce beni dinledi durumumu anlattım sonucuma baktı ve direk kan sulandirici başlattı ve progestan verdi kendine çok dikkat et dedi çok sıkı takip etti ve ben ilk kez korkmuyordum tekrar yaşarım diye çünkü onlemimi almıştım ve normal rutin yaşantımda devam ettim sadece ilaçları tam zamanında kullandım saati saatine ilk 3 ay dusuklerin çok olduğu dönem olduğu için ve ben sonuçta başımdan böyle birsey geçtiği ve sıkı takipte olduğum için özele gittim o doktora ve çok güzel geçti hiçbir riskim olmadı çok şükür çok rahatlıkla geldim buralara 3. Aydan sonra devamlı devlete gittim bir doktor belirledim ve onda sürdürüyorum çok şükür en başından riskimiz olmadı neredeyse 18 haftalik olcaz inşallah sagsalim kucağıma da alırım size tavsiyelerim.. kesinlikle en az 6 ay korunun rahim gerçekten dinlenmeli yoksa Allah korusun tekrarlama olasılığı yüksek ondan sonra gebeliği öğrenir öğrenmez özele gidin iyi bir doktora ilk 3 ayı onda geçirin çünkü yakından takip edilmesi gereken bir durum ilaçları saatinde için ve sakin stres yapmayın hep dua edin gerisi geliyor🥰💖